Кинезитерапия – същност и основни характеристики

Кинезитерапия – същност и основни характеристики

Кинезитерапия – като използва различни по вид упражнения за поддържане, развиване, промяна и регенериране на функциите на двигателния апарат, кинезитерапията включва движение на различни части на тялото или на цялото тяло, които се прилагат. Целта и е да се използва пълния потенциал на лекуваните пациенти, за да се постигне оптимално възстановяване на увредената функция на движението. На сайта кинезитерапия.org може да намерите наистина добър кинезитерапевт.

Кинезитерапия същност

Тази форма на упражнения е дял от физиотерапията, един от най-важните аспекти на медицинската рехабилитация се явява така наречената ‘кинезитерапия’.

Кинезитерапията включва активни и пасивни упражнения. Активните биват с помощ, без помощ и с резистентност. Пасивните не включват толкова дейно участие от страна на пациентите. Тази форма на лечение се прилага в почти всички медицински отрасли в множество патологични състояния, тя е също и метод за превенция. На практика няма абсолютни противопоказания, а относителните са изключително редки.

Използването на различни лечения за движение позволява максимално подобряване на загубените функции, компенсиране на съществуващата дисфункция и предотвратяване на вторични промени в системата на скелетната мускулатура под формата на ограничения на подвижността.

Кинезитерапия – характеристики

Кинезитерапията се прилага както под формата на индивидуална терапия (коригирана за пациента), така и под формата на групова терапия:

FDM терапия – метод за диагностика и лечение на мускулно-скелетни наранявания и наранявания като мускулни напрежения, навяхвания на глезена, навяхвания, спортни травми, болки в долната част на гърба.

Методът McKenzie – едно от най-популярните лечения за гръбначна дисфункция. Упражненията за болки в гърба са предназначени за хора, които се борят с движението. Тези упражнения също са подходящи за хора, които имат проблеми с поддържането на правилната поза и усещат болка поради това.

Терапията S-E-T – използва принципите на упражненията за активно натоварване, може да се използва при остри, хронични заболявания, базирана на аналгетици, релаксация, мобилизация и автомобилизация, сцепление и автотракция. Обучението повишава подвижността, силата, издръжливостта, стабилността.

Хидроциклизиране – тренировка на неподвижен велосипед, потопен във вода с динамична музика, която оформя силата и издръжливостта, оформянето на тялото. В допълнение, водната среда отвежда товара от мускулите и ставите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *