Механични методи за отпушване на канали

Механични методи за отпушване на канали

Механичните методи за отпушване на канали могат да работят с различна степен на ефективност. Ако мислите как да почистите канализационна тръба в частен дом, обърнете внимание на следните устройства, които могат да бъдат полезни в домакинството:

  • Бутало.

Това устройство вероятно присъства във всеки дом. Как да отпушите ефективно канализацията с него е доста спорен въпрос. Със сигурност буталото се справя с леки запушвания в тръбите. Въпреки това, след отпушване на канала е най-добре да използвате допълнителни химикали, за да не се върне отново проблемът. Можете също така да използвате бутало, за да премахнете механичните запушвания, които се дължат на замърсявания или остатъци от храна.

  • Кабел

Кабел ще помогне да се изчисти канализацията в частна къща. Това устройство обикновено се използва само в крайни случаи. Специално метално въже се вкарва в канализационния отвор и дренажът се почиства с натискащи движения, опитвайки се да пробие препятствието. Кабелът ви позволява да разрешите почти всеки проблем, но не винаги е под ръка дори за собствениците на частни къщи, които са свикнали да решават проблемите сами.

Какво можем да кажем за обитателите на апартаменти? Можете да опитате да замените кабела с подобно устройство – трябва да е дълго, гъвкаво, но доста твърдо въже, с което да отпушите каналите.

Механични методи за отпушване на канали

Можете да отпушите канализационните тръби у дома с помощта на импровизирани средства или специални химикали. Въпреки това, ако трябва да пробиете механично запушване на канала в банята, кухнята или тоалетната, най-добре е да се свържете със съответния специалист. ВиК специалистите, водопроводчиците разполагат с необходимото оборудване – включително кабел. Можете лесно да намерите такъв специалист, нашата фирма се занимава успешно с подобни проблеми и притежава богат опит.

Какво да направите, ако се случи най-лошото – канализацията се запуши

Запушеният канал е досаден проблем, който трябва да бъде решен бързо. За съжаление служителите на комуналните услуги често не бързат да отговорят на обажданията. В тази статия ще ви кажем какво да правите, ако тоалетната е запушена и как сами да разрешите проблема.