Основни причини да използваме добавка за дизел за нашия автомобил

Основни причини да използваме добавка за дизел за нашия автомобил

Нека обсъдим защо трябва да използвате добавка за дизел и ползите от използването на добавки за гориво през цялата година.

 

НАМАЛЯВА ДИМА И ПОДОБРЯВА РАЗХОДА НА ГОРИВО

Цетановото число е мярка за ефективността на горене. Колкото по-високо е цетановото число, толкова по-голям е потенциалът на всяка капка гориво да изгори и да произведе енергия. Колкото по-ефективно гори горивото в горивната камера, толкова по-малка е възможността за образуване на дим. Това също води до по-малко странични продукти от горенето, които системата за последваща обработка на отработените газове трябва да управлява. Колкото по-голям е процентът на горивото, което изгаря, толкова по-добра мощност и пробег на гориво можете да очаквате да постигнете.

 

ДОБАВКА ЗА ДИЗЕЛ – ДИСПЕРГИРА ВОДАТА

Водата в дизеловото гориво уврежда инжекторите, набива игли, създава дъвка и лак, пречи на изгарянето на горивото и приютява микроби и гъбички. Добавките за гориво съдържат най-ефективната комбинация от съставки за абсорбиране на вода от горивото. Уникалното решение предотвратява повреда, износване и преждевременна повреда на горивната помпа. Антиоксиданти и инхибитори на корозията също са добавени, за да предотвратят образуването на ръжда.

 

ПРЕДОТВРАЩАВА ОБРАЗУВАНЕТО НА ВОДОРАСЛИ И БАКТЕРИИ

Дизеловите горива с изключително ниско съдържание на сяра (ULSD) привличат повече вода и са по-малко устойчиви на микроби от дизеловите горива с по-високо съдържание на сяра, предлагани преди 2006 г. Съхраняването на дизелово гориво за по-дълги периоди от време също го прави по-податливо на замърсяване от микроорганизми като бактерии и гъбички.

 

УПРАВЛЯВА ОБЛЕДЕНЯВАНЕТО И ЗАМРЪЗЯВАНЕТО

Дизеловото гориво във вашия резервоар ще започне да се желира и замръзва, когато е изложено на много ниски температури. Това може да доведе до запушване на горивните филтри с лед и восък. В най-лошия случай восъчният дизел може да причини значителни щети на вашия двигател. Добавките за дизелово гориво са идеалното решение за тези проблеми със студеното време. Ако живеете в студен климат, не забравяйте да преминете към специфична за зимата формула, когато температурите са под нулата.

 

ЕВТИНА ЗАСТРАХОВКА

Добавянето на добавка към горивото всеки път, когато пълните резервоара, е евтина застраховка, която ще ви помогне да защитите вашия дизелов двигател от преждевременно износване и скъпи сметки за ремонт.