Полезни грим трикове, които трябва да знае всяка жена

Полезни грим трикове, които трябва да знае всяка жена

Това не са обичайните съвети и трикове за грим.

  1. Превърнете молива за очи в гел писалка с помощта на кибрит или запалка

Задръжте какъвто и да е на цвят молив за очи, който обикновено създава тънка, по-трудно приложима линия, под пламък за една-три секунди, оставете го да се охлади за 15 секунди и след това наблюдавайте промяната при нанасянето на продукта върху клепачите и ефекта от това. Това е гарантирано успешна и бързо приложима формула.

  1. Покрийте клепача си с бял молив като основа за нанасяне на сенки за очи

За да накарате прозрачни или по-малко пигментирани сенки за очи да изглеждат по-цветни върху клепачите ви, вземете бял молив за очи и го разнесете по целия си клепач. Непрозрачната консистенция на основата ще засили нюанса на сенките на очите и ще ги накара незабавно да изпъкнат на фона на кожата ви.

  1. Използвайте лъжица, за да избегнете зацапване на горния клепач на окото при нанасяне на спирала

Може да използвате метална или по-стабилна пластмасова лъжица, за да покриете клепача си и след това да приложите спиралата си, както обикновено. Така ще предпазите кожата си от зацапване от спирала, особено ако вече сте нанесли сенки или друг продукт на клепача си.

  1. Добавете физиологичен разтвор за лещи към бутилка с изсъхнала спирала, за да я намокрите отново

По принцип спиралата трябва да се сменя на всеки три месеца, защото отвъд тази точка тя може да събира бактерии и да доведе до очни инфекции. Въпреки това, ако вашата спирала изсъхне в рамките на тези три месеца, можете да е ‘обновите’ я с няколко капки физиологичен разтвор.

  1. Загрейте извивачката си за мигли със сешоар, така че миглите да се извиват по-лесно

Загряването на извивачката за мигли с горещ въздух ще помогне на миглите ви да се извиват по-лесно и да останат така за по-дълго време; принципът тук е същият като при къдренето на косата с маша или изправянето с преса. Резултатите са видими.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *