Причини и последствия на ВиК аварии

Причини и последствия на ВиК аварии

ВиК аварии: Причини и решения

Това могат да бъдат някакви спуквания, размествания на ВиК тръби, както и запушвания, произтичащи от външни обекти. При подобни ВиК аварии е необходимо да се направи изкоп. За да се локализира мястото на аварията на тръбите и да се извърши смяна на съответната дефектната тръба или тръби.

Какво пречи на ВиК? Запушване и решения

Канализацията може да се запуши. Остатъци от различни храни, сапунът е нещо, което предизвиква запушване, също коса, косми и други дребни частици, които попадат в каналите заедно с отпадните води. Не изсипвайте остатъци от храна в канала, защото ще се случи залепването им по вътрешната страна на тръбите.

Мазнините причиняват силно запушване, те са са особено благоприятни за образуване на тапи. Самата мазнина много бързо полепва по ВиК тръбите и самата тя привлича всякакви други частици и така се оформя сериозно запушване, което води до ВиК авария и нуждата от реакция по отстраняване на случилото се, разбира се, най-добре с ВиК специалисти.

Бърза Реакция: Отстраняване на Запушвания в WC

Специално обръщаме внимание на ВиК аварията свързана със запушване на WC. Ако се случи запушването на тоалетната, това трябва да се отстрани колкото се може по-бързо. Наложително е поради сериозния дискомфорт, който се случва и невъзможността да се използва тоалетната чиния. Друго много неприятно като последствие е, че водата от тоалетната чиния може да прелее като започне да се връща и това да докара да наводни помещението.

Тоалетната чиния може да се случи да запуши от различни видове отпадъци – изхвърлени остатъци от храна в тоалетната чиния. Което е супер неправилно действие, ако се изпусне по невнимание някакъв предмет и не може да се извади и ред други.

Най-често се случва така, че тези запушващи засядат непосредствено в частта след тоалетната чиния. Това, което следва да бъде направено по отстраняване и предотвратяване на ВиК аварията е да проверим къде точно се е случило запушването и колкото се може по-бързо да го отстраним.

Потърсете помощ от ВиК специалист, може би се налага демонтаж на съответната част,  меката връзка или на тръбата след тоалетната чиния. За бърза и ефективна реакция при ВиК аварии – обадете се на Водострой консулт.