Сингапурската кухня

Сингапурската кухня

Сингапурската кухня

Тя е наистина смесица от ястия от най-разнообразните кухни по света, докато сингапурците са изключително горди от нея и са готови да говорят безкрайно и вдъхновени за храната, да Ви покажат и да Ви запознаят с цялото това разнообразие, от което очите тичат! В края на краищата, консумацията на храна е била издигната в тази страна почти до ранг на култ, а самият град се счита за една от кулинарните столици на света.

Всеки юли в страната се провежда Сингапурският хранителен фестивал – нещо като празник, ода за храна, където на едно място можете да опитате почти всички ястия от сингапурската кухня, да научите как да ги готвите и да научите за бъдещите кулинарни тенденции. Защо храната е толкова важна за сингапурците?

В многонационалния Сингапур храната се счита за важен елемент – тя обединява сингапурците в техните страсти и комуникация, независимо от тяхната религиозна принадлежност или мнение. Смесица от национални кухни от различни нации прави Сингапур истинска гастрономическа столица на Азия, където можете да опитате ястия от почти всички азиатски нации. Това прави гастрономическия туризъм в Сингапур все по-популярен всяка година!

Основният тон на гастрономическия живот на Сингапур се определя от китайската кухня

Вкусни ароматни пържени прасенца, богата на билки супа, вкусна супа от перки от акула, миди, скариди, известни на много хора като „Буда скача през стената“ и много други вкусни ястия с необичайни имена, се премества в Сингапур от Китай. Продават се различни варианти на Пекинска патица с голямо разнообразие от странични ястия на почти нелепо цена от 2 сингапурски долара.

От Индия в страната е дошла модата за всякакъв вид остро къри, тук те предпочитат да го ядат с бананови листа. За закуска и по принцип като късна вечеря, индийските хлябове Roti prata са много популярни тук. И, разбира се, традиционният индийски ориз, приготвен с ароматни и пикантни подправки, комбинирани с пиле, беше много популярен сред много сингапурци!

Морска храна

Раци в пикантен чили сос. Кралят на националната кухня на Сингапур може да се нарече ястие от чили-раци. Този фаворит на местните ресторанти е станал почти отличителен белег на страната, всички туристи нямат търпение да изпробват тази известна сингапурска храна. Самите сингапурци вярват, че е невъзможно да посетят града им и да не опитат това ястие! Пресният рак се приготвя в големи количества невероятно ароматен, вкусен, пикантен сос с добавка на чили. Сервира се в дълбока чиния, пълна с лук, захар, джинджифил, чесън, пипер, оризов оцет, сос, доматено пюре и брашно. Противно на името си, чили ракът не е много пикантна храна, а по-скоро чувствено сладък с ненатрапчив вкус. За да почувствате очарованието му, на ястието се сервират специални китайски задушени или запържени кифлички Манту. Питките се потапят в соса около рака и по същество са лъжица. Сингапурците ядат останалите с ръцете си. В по-сериозни ресторанти, той се сервира влажни кърпи или варови чаши, така че можете да почистите ръцете си след хранене.

Изтчник: Кулинарен блог Menu School

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *