Терапевтични свойства на маслото от българска роза

Терапевтични свойства на маслото от българска роза

Терапевтични свойства на маслото от българска роза. Розовото масло има антисептични свойства и може да се използва за лечение на рани и кожни възпаления.

Свойства на маслото от българска роза

-Регулира хормоналния баланс. Някои изследвания показват, че ароматът на розово масло може да помогне за регулиране на хормоналния баланс и облекчаване на проблемите, свързани с менструалния цикъл и перименопаузата.

-Облекчаване на респираторни проблеми: Розовото масло може да бъде полезно при симптоми на настинка и грип, когато се добави в съд за пара или се вдишва.

-Подобрено кръвообращение. Масажът с разредено розово масло може да помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на болките в мускулите и ставите.

-Подобряване на настроението: Ароматът на розовото масло се свързва с чувство на щастие и удовлетворение и може да подобри настроението ви.

-Технология на производство: Етеричното масло от Rosa Damascena се получава чрез хидропарна дестилация на свежи цветове от роза.

-Не съдържа консерванти, не се смесва с други масла, гарантирано 100% натурален продукт.

-Използва се в козметичната, парфюмерийната, ароматерапевтичната, хранително-вкусовата, фармацевтичната и химическата промишленост.

-Химичен състав на розовото масло: Розовото масло съдържа повече от 300 компонента, основните от които са гераниол, нерол, цитронелол, линалол, евгенол, фарнезол и др.

-Етеричното масло от Rosa Damascena съдържа много химически компоненти, които придават на маслото неговия характерен аромат и предполагаемите полезни свойства. Съставът може да варира в зависимост от произхода на маслото и процеса на извличане.

Като цяло, ето някои от основните компоненти на етеричното масло от роза Дамаскена:

1/Цитронелол: Цитронелолът е основният компонент на розовото масло и му придава характерния флорален аромат.

2/Гераниол: Този компонент осигурява свеж, флорален аромат.

3/Фенетил алкохол: Фенетил алкохолът добавя сладки и розови нотки към аромата.

4/Нонанал: Това ароматно съединение също участва в цялостния аромат на розовото масло.

5/Линалол: Линалолът има мек флорален аромат и се намира в много етерични масла, включително розово.

6/Метил евгенол: Този компонент придава на маслото лека пикантна нотка.

7/Кариофилен: Кариофиленът добавя фини пикантни и сладки нотки към аромата.