Услуга взимане на кола под наем в чужбина – част 3

Услуга взимане на кола – И ако сте наели кола в 14:30 за два дни, тогава трябва да я върнете по същото време. Някои фирми предоставят допълнителни 15 минути за връщане. Ако пристигнете по-късно, платете допълнителна нощувка. Между другото, можете да удължите лизинга просто като се обадите на компанията за наемане (това е посочено на ключа).

На летищата компаниите за отдаване под наем обикновено са разположени на едно място и знаците за коли под наем водят до тях. Моля, имайте предвид, че ще трябва да платите за автомобила с карта и само с карта. Почти никоя мрежа за отдаване под наем не приема пари в брой. На летището във Венеция, например, споменато по-горе, само Avtovia приема пари в брой, но за кола от клас Citroen C1 ще трябва да оставите депозит от 700 евро. Те ще бъдат върнати по-късно, ако докарате колата здрава и в изправно състояние.

Услуга взимане на кола – Депозит и връщане на автомобила

Други фирми имат депозит. Освен тези 144 евро, които ще платим за кола под наем, пак ще имаме блокирани 300 евро. Няколко седмици по-късно те ще се върнат на картата, но все пак това не е най-приятният момент. На бюрото за обслужване под наем те ще се опитат да ви наложат допълнителни услуги, които е по-добре да откажете. Не говорете английски, просто отговаряйте с „ноу, сенкс“ на всички въпроси. Например има услуга „Пълен резервоар“ – когато плащате определена сума и не сте задължени да върнете автомобила с пълен резервоар гориво (по подразбиране това е общо правило за всички компании). Но във всеки случай плащането за тази услуга ще струва приблизително колкото пълен резервоар гориво. Оказва се, че е по-изгодно просто да се отбиете, преди да предадете колата на бензиностанцията и да заредите гориво. Ако имаше поне една дивизия в резервоара, вече сте в плюс. Е, ако трябва да напълните почти сух резервоар, тогава платете точно сумата, която бихте дали за услугата. Има и всякакви застраховки, свързани със здраве, багаж и т.н. Нищо от това няма да ви трябва.