3-те тайни за закупуването на идеалния коледен подарък

3-те тайни за закупуването на идеалния коледен подарък

Науката има подарък за вас тази Коледа: ръководство стъпка по стъпка за даване на идеалния коледен подарък.

Всички знаем, че нашата загриженост да подаряваме стоплящи сърцето, смайващи и разплакващи подаръци за Коледа е малко невротична. Но също така знаем, че не сме сами. Даването на коледен подарък може да бъде стресираща афера, независимо дали избирате шефа си за Тайния Дядо Коледа – въпреки опитите за манипулиране на процедури – или се опитвате да предадете колко много означава майка ви за вас чрез конкретен аромат на свещ.

 1. Отразете своето „истинско Аз“

Да, чухте правилно: даването на подарък е повече за вас, отколкото за вашия получател. Проучване, установи, че хората изпитват по-голямо чувство на близост, след като получат подарък, който отразява харесванията и нехаресванията на дарителя. В проучване на 122 студенти, които са купували един на друг песни, онези, които са купили на свой приятел песен, която им е харесала, са били възнаградени с по-голяма благодарност. С други думи, даването на подарък не е просто тест, за да докажете колко знаете за човека, за когото купувате. Става дума и за споделяне на себе си с тях. Което е страхотна новина за егоманиаци и забравители.

 1. Не давайте пакети с подаръци

Науката казва, че е грешка да се комбинира голям подарък – от гледна точка на стойност – с по-малък подарък, без значение колко сладки изглеждат те, свързани заедно с лъскава връв. Публикувано е проучване, според което сме склонни да „усредняваме“ стойността на нашите подаръци. Така че, ако сте купили на някого диамантена тиара, не му давайте пластмасова гривна в същото време. Колкото и да харесват подаръците поотделно, по-евтиното ще обезцени по-скъпото и така, показва проучването, общото щастие на получателя ще бъде намалено.

 1. Останете на същата вълна

Въпреки че винаги са ни казвали, че противоположностите се привличат, когато става въпрос за подаръци, изглежда, че искаме да се чувстваме в хармония с партньорите си. Колкото и да ни е неприятно да го признаем, усещането за потъване, когато очакванията не отговарят напълно на реалността (или когато партньорът ви ви даде чайник – винаги практично, но не точно романтично – след като сте отделили пари за хубав часовник) може овлажнител на празненства. В статия се установи, че жените са по-добри в получаването на разочароващи подаръци, докато мъжете в крайна сметка могат да видят по-кратко бъдеще за двойката, ако техните подаръци показват липса на допирни точки.

 1. Има ли напрежение при купуването на коледни подаръци

Това е 21 век, така че не е нужно да ходим до търговския център, възможно е да купуваме подаръци пред компютъра. Винаги разчитайте на по-дълго време за доставка преди празниците, много хора предпочитат да се грижат за подаръците чрез интернет. Поръчайте подаръците навреме в този случай.

Уверете се, не го оставяйте за последните дни! Избягвайте тълпата в търговския център и не губете ценното си време там.

 • Да се ​​върнем на темата, не искам да ви губя времето 😉
 • Една от най-трудните части е идеята.
 • Какво да му дам?
 • Нямате идея какво да поставите под елхата?
 • Не купувайте нещо незначително, защото тя/той ще си помисли: добре, хубаво е, но какво да правя с това нещо?

Случвало се е на всички, но направете тази година различна с подходящ коледен подарък.

Колко е важно разопаковането на коледните подаръци

И нека не забравяме напрежението от разопаковането на подаръците, които са избрани с такава любов. Някои откриват, че тренират своите лица за приемане на подаръци в продължение на седмици преди основното събитие, опитвайки се да скрият и най-малкия намек за разочарование и да насочат любезното лице. По думите на Шелдън Купър от Теорията за големия взрив: Даването на подаръци се основава на реципрочност. Не си ми дал подарък. Вие ме задължихте.

 1. Намерете банковия баланс

Минното поле за раздаване на подаръци е особено опасен терен за млади двойки. Психологът от Лондонския университетски колеж, професор Ейдриън Фърнам, каза пред The ​​Sunday Times: „Младите, необвързани мъже често гледат на подаръците като на фискална прелюдия“, добавяйки, че скъпите подаръци, дадени в началото на връзката, могат да се възприемат като сексуални подкупи, докато по-евтините подаръци могат да направят въпросният младеж изглежда като скъперник.

 1. Не се шегувай

Даването на подаръци е сериозен бизнес, така че купувайте шеговити подаръци на свой собствен риск. Да подарите на половинката си красиво опакован крем против целулит е еквивалентно на водене на психологическа война и съпътстващо изнасяне на коледно настроение едновременно. Коледа е време за любов и утеха и предполагането, че някой има проблем с BO, като му купуваш дезодорант – без значение колко изискан или скъп е – е нетактично, неприемливо и страхливо. Така че, имайки предвид тези думи, излезте напред и раздайте топлите мъхчета и бъдете сигурни, знаейки, че прегръдката е най-добрият подарък, който можете да направите.