Асансьори – видове и функция

Асансьори – видове и функция

Асансьори- видове и функции

Асансьорът в жилищна сграда вече не е лукс. Той става все по-достъпна част от функционалното оборудване. Особено, ако някой от членовете на семейството, по някаква причина има затруднения с използването на стълби или стълби. Разгледайте основните видове асансьори, размера на асансьорните шахти, предимствата и недостатъците на опциите.

Видове асансьори

Модерните асансьори за жилищни сгради са разделени на:

-Пневматични – такива асансьори могат да бъдат закупени. Но Вие ще ги поставите на свой собствен риск. Този тип асансьор не е разрешен за употреба в Европа.

-Електротехника. Първото предимство е скоростта и солидната височина на повдигане. Въпреки това, при избора на тази опция, трябва да се отбележи, че този тип асансьор изисква машинно помещение, където ще бъде разположен енергийният блок. Стените на асансьорната шахта за електрически асансьор трябва да бъдат носещи, което не винаги е постижимо. Преувеличавайки, правилата за потребление на енергия за растеж експоненциално – Вие искате два пъти капацитета и следва да бъдете готови да харчите 4 пъти повече електроенергия. Така че имаме висока скорост, височина на издигане до 60 метра.

-Хидравлични. Основното предимство тук е високата товароносимост. Изискванията на асансьорната мина са ниски – необходима е една опорна стена. Това дава възможност да се направи хидравличен асансьор пред сградата. Самото машинно отделение не е задължително, плюс цялото оборудване може да се постави на разстояние от десетки метра. И това ще намали  шума. Общата консумация на енергия е по-ниска – за разлика от електрическата, хидравличният асансьор консумира електроенергия само когато е вдигнат. От друга страна – скоростта е почти два пъти по-ниска, височината на покачване е ограничена до цифрата от 22 метра.

Видове кабини

Изборът на кабината зависи от височината на къщата, броя на хората и други фактори. За нискоетажните къщи изборът е произволен – можете да поръчате кабина с всякакъв размер под шахтата, която можете да предоставите. Обзавеждането на кабината също може да бъде – всичко тук е ограничено от въображението на клиента.

По материали на KONE офис Гърция: https://www.kone.gr/en/ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *