Батути

Батути

Батутът е приспособление за скокове, представляващо опънато издръжливо платно, което се натяга с помоща на пружини, свързващи платното с метална рамка на крака. Платното само по себе си не е еластично – тази еластичност , се осигурява от пружините, създаващи потенциална енергия.

Батутът добива популярност в СССР през 1960-те години благодарени на това че, упражненията на батут са включени в тренировките на космонавтите. Той е съоръжение, което през последните години добива особено голяма популярност, сред хората, които искат да тренират и да се забавляват на него. Подходящ е за паркове, дворове и заведения с открита площ, където деца и възрастни да се забавляват по един нов и различен начин.

Какво е батутът?

Батутът е метална конструкция на 8 или повече крака с различен брой пружини в зависимост от размера, като по-малките са без предпазна мрежа, а по-големите имат специална предпазна конструкция и мрежа, която да гарантира Вашето спокойствие, докато детето ви се забавлява на него.

Много от вас биха се запитали каква е разликата между батут и трамплин.Батутът е съоръжението,  което описахме по-горе, а трамплинът е това което се е използвало преди за скокове на височина в различни спортове. Последните години обаче се налага думата „батут”, т.е. няма разлика между трамплин и батут.

Има няколко вида батути – ще ги разделим на 3 основни вида с което се надяваме да ви помогнем при избора ви:

Батутите които са сгъваеми са най- удобни заради това, че могат лесно да се сгънат и приберат в удобна чанта, която върви в комплект към тях, когато не се използват. Така може да го прибирате и пренасяте навсякъде.

Вторият вид батути са тези с дръжка. Те са подходящи, както за деца, така и за възрастни. Децата ще се чувстват по-стабилни докато използват батута. Дражката им дава необходимата сигурност. При тези модели дръжката по желание може да се монтира и демонтира по всяко време.

Третия вид са батутите с мрежа. Те приличат на тези с дръжка, но при тях към конструкцията им е добавена мрежа – това прави батута много по стабилен и съответно обезопасен. Батутите с предпазна мрежа са възможно най-добрият вариант за дворове, градини, паркове, заведения или детски клубове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *