Батути

Батути

Батутът е приспособление за скокове, представляващо опънато издръжливо платно, което се натяга с помоща на пружини, свързващи платното с метална рамка на крака. Платното само по себе си не е еластично – тази еластичност , се осигурява от пружините, създаващи потенциална енергия.

Батутът добива популярност в СССР през 1960-те години благодарени на това че, упражненията на батут са включени в тренировките на космонавтите. Той е съоръжение, което през последните години добива особено голяма популярност, сред хората, които искат да тренират и да се забавляват на него. Подходящ е за паркове, дворове и заведения с открита площ, където деца и възрастни да се забавляват по един нов и различен начин.

Какво е батутът?

Батутът е метална конструкция на 8 или повече крака с различен брой пружини в зависимост от размера, като по-малките са без предпазна мрежа, а по-големите имат специална предпазна конструкция и мрежа, която да гарантира Вашето спокойствие, докато детето ви се забавлява на него.

Много от вас биха се запитали каква е разликата между батут и трамплин.Батутът е съоръжението,  което описахме по-горе, а трамплинът е това което се е използвало преди за скокове на височина в различни спортове. Последните години обаче се налага думата „батут”, т.е. няма разлика между трамплин и батут.

Има няколко вида батути – ще ги разделим на 3 основни вида с което се надяваме да ви помогнем при избора ви:

Батутите които са сгъваеми са най- удобни заради това, че могат лесно да се сгънат и приберат в удобна чанта, която върви в комплект към тях, когато не се използват. Така може да го прибирате и пренасяте навсякъде.

Вторият вид батути са тези с дръжка. Те са подходящи, както за деца, така и за възрастни. Децата ще се чувстват по-стабилни докато използват батута. Дражката им дава необходимата сигурност. При тези модели дръжката по желание може да се монтира и демонтира по всяко време.

Третия вид са батутите с мрежа. Те приличат на тези с дръжка, но при тях към конструкцията им е добавена мрежа – това прави батута много по стабилен и съответно обезопасен. Батутите с предпазна мрежа са възможно най-добрият вариант за дворове, градини, паркове, заведения или детски клубове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.