Видове батут според възрастта

Видове батут според възрастта. При наличието на толкова много различни видове батут е естествено да попитате кой батут е най-подходящ за вас. Няма универсален отговор, но различни фактори могат да ви доведат до вашия перфектен батут. Въпреки това, най-добре е да мислите за уместността по отношение на потребителя.

Видове батут според възрастта

Това, което започна като оборудване за циркови тренировки или играчка в задния двор за деца, се превърна в стандартно оборудване, използвано от акробати, гимнастици, американския флот и дори НАСА. Батутът се превърна в най-лесното и най-естественото решение за всякакви скокове или тренировки, противопоставящи се на гравитацията.

Въпреки това, въпреки че присъщата концепция на физиката остава същата, естеството на оборудването може да варира в зависимост от това как се използва. Ето защо е важно да разберете характеристиките на различните видове батути.

Видове батут според възрастта

Батути за много малки деца:

Мини батутите са най-подходящи за много малки деца, като деца в предучилищна възраст. Те имат ограничено отскачане и парапет за предотвратяване на всякакъв вид нараняване. Можете дори да го използвате на закрито, тъй като изисква много малко място. Това също намалява шансовете за наранявания.

Батути за деца:

За деца на възраст между 7 и 12 години най-добрият е кръгъл батут с клетка. Осигурява достатъчно отскок за забавление и клетката за безопасност. Можете да изберете среден размер, ако детето ви иска да повика приятели. Най-добре е да изберете безпружинен, ако бюджетът ви го позволява, защото това минимизира нараняванията, свързани с пружината.

Батути за тийнейджъри:

Тийнейджърите и батутите са трудна комбинация. Ако искате батут само за развлечение, най-добре е да изберете голям кръгъл. Може да понесе тежестта. Въпреки че тийнейджърите са по-внимателни и по-малко податливи на наранявания, винаги е най-добре да изберете клетка, просто за безопасност, вместо да съжалявате.

Все пак, ако тийнейджърът тренира спорт, тогава квадратна или правоъгълна е вариант за придобиване на правилната техника. Въпреки това може да стане малко скъпо.

Батути за възрастни:

Отново, ако искате батут само за развлечение, най-добре е да изберете голям кръгъл. Можете да премахнете клетката, тъй като възрастните са предпазливи, но все пак можете да имате клетка.

И накрая, възрастните са по-склонни да тренират и следователно се нуждаят от правоъгълен батут и това може да бъде добра инвестиция, ако се занимавате с професионален спорт.

Въпреки това, за джогинг или упражнения можете дори да помислите за мини батут за упражнения с парапет.

Заключение за различни видове батут

Въпреки че има толкова много различни видове батут, все още не е толкова трудно да изберете правилния за себе си. Опитахме се да съставим това ръководство, за да Ви помогнем да изберете най-подходящия за вас. В крайна сметка всичко се свежда до бюджета и употребата и всичко останало автоматично си идва на мястото.