Видове матраци и как да ги перем

Видове матраци и как да ги перем

Видове матраци и как да ги перем? Гелови матраци – с ефект на запомняне на формата на тялото в триизмерна равнина.

Антидекубитални матраци. Тези продукти са специално създадени за медицината: за лежащо болни и хора след операции. Работният механизъм се основава на принципа на изпомпване на въздух в различни камери. Така натискът от едни части на тялото се преразпределя към други.

Въздушнокапковите също се използват най-често в медицината. Вътре в матрака е поставен специален компресор, който поддържа постоянно въздушно налягане, което гарантира висок ортопедичен ефект за пациента.

Пране на матраци с пружини

  • Зависим пружинен блок. Един от най-старите и най-често използвани видове матраци. В този случай всички пружини са преплетени и компресирани едновременно. Не е ортопедичен.
  • Независим пружинен блок. При такива матраци всяка пружина е разположена в отделен тъканен цилиндър и работи напълно самостоятелно. Това дава възможност за адаптиране към контурите на спящия.

За да се избегне процесът на корозия на пружинните блокове, химическото прането или по-точно почистването на такива матраци се извършва с минимално количество вода и препарат.

Пране на матраци

Любителско и професионално пране на спално бельо се извършва в домашни условия. Коя опция да избера? Всеки втори матрак, който не е издържал срока на експлоатация, обявен от производителя, е повреден от неправилно любителско пране – почистване.

Ако ще го перете в дома си със собствените си ръце, вместо да използвате услугите на химическо чистене, добре е да знаете, че рискувате да съсипете скъп продукт. Но професионалното пране е евтино в сравнение с това, което трябва да платите за нови матраци от надеждни марки.

Консултация преди прането на матрака Ви:

Професионалистите ще изберат подходящия метод за почистване и пране, като вземат предвид материала, от който е направен Вашия матрак.

Ще вземем и доставим Вашия матрак за пране:

Ние взимаме, опаковаме и доставяме обратно безплатно.

Без предплащания за прането на матрака:

Плащането се извършва стриктно при получаване на готовия изпран матрак от куриера.