Видове прахосмукачки

Видове прахосмукачки

Прахосмукачки се предлагат в разнообразие от различни цветове, форми, размери, функционалност и цени. Поддържането на вашия дом уютен и чист е задача, заслужаваща да получите най-добрия инструментариум за нея. Знаейки от какво имате нужда, добро решение е да инвестирате дори и в по-скъп уред, който ще оправдае средствата в дългосрочен план.

Основни типове прахосмукачки

Има пет основни форми на прахосмукачки, всяка от които изпълнява леко различна функция, въпреки че някои от тях комбинират тези форми, за да осигурят по-голяма бързина на работа. Осъзнаването на очакванията, които имате за вашата прахосмукачка, може да ви помогне по-интелигентно и решително да изберете един от следните варианти:

  1. Ръчни прахосмукачки

Те са идеални за изчистване на онези трудни за достигане райони, които отчаяно се нуждаят от почистване. Най-често срещаният пример за употреба е при чистенето на автомобили, тъй като, както подсказва името, този модел може да се държи само с една ръка. Неговата гъвкавост го прави мечта за засмукване на мръсотия и отпадъци на различни места, но не би послужило добре за общо почистване на дома и подовите настилки, което ще отнеме много време. Този вид прахосмукачка идва в най-различни форми на приемливи цени.

  1. Изправени прахосмукачки

Тези почистващи уреди са може би най-популярните и търсени форми на прахосмукачки. Когато си представите прахосмукачка или видите реклама в медиите, изображението, което сте нарисували, вероятно е на изправена машина. Тези модели осигуряват най-мощното почистване на дома ви и предлагат набор от обичайно лесни за разбиране функции и аксесоари, тъй като повечето хора са използвали права прахосмукачка поне веднъж през живота си.

  1. Плоски прахосмукачки

Макар и да не е може би най-мощният модел, плоската прахосмукачка има способността да се използва за тесни места. Този тип прахосмукачка се отличава с дълга дръжка и тънка конструкция. Издължената форма я прави идеално допълнение към дома, тъй като може да се съхранява в някой ъгъл или пък в тесен килер.

  1. Касетки

Прахосмукачките-касетки са идеалната комбинация между изправен модел и плосък модел. Те са мощни за почистване, но са с тънка рамка. В този случай отделна кутия е прикрепена към дългата пръчка, която може да се използва за изчистване не само на мокети и килими, но и на голи подови настилки. Този вид прахосмукачка е една от най-скъпите опции, като се има предвид технологичният ѝ напредък и многофункционалният дизайн.

  1. Автономна прахосмукачка/ робот

Тези видове са придобили голяма популярност през последните години, главно поради факта, че те се нуждаят от малко усилия от ваша страна. Те могат да се разхождат свободно около дома ви, като изсмукват всяка малка мръсотия по пътя си. Те не само ви спестяват време, но и са в състояние да достигнат места, които не биха могли да бъдат изчистени с по-големи прахосмукачки. Един основен недостатък на роботите е, че обикновено могат да се зкаупят само на много висока цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *