Видове химическо чистене на дрехи

Видове химическо чистене на дрехи

Видове химическо чистене на дрехи

Видове химическо чистене на дрехи. Технологията на химическо чистене зависи от вида на процедурата:

Химическо чистене с перхлоретилен.

Това е най-достъпният вариант за химическо чистене. Подходящ е за премахване на мазни петна. Предимствата на тази обработка са, че текстурата на продуктите не се променя. Няма деформация на дублиращите материали и съответно не се получава свиване. Сух артикул се поставя в машината и сухият артикул се изважда. Възниква затворен цикъл. Тази опция за почистване е подходяща за предмети, които не са много замърсени. Няма да е възможно да се премахнат замърсителите на протеинова основа.

Въглеводородно химическо почистване

Това е най-нежният вариант за деликатна обработка на нещата. Предимствата на тази процедура включват запазване на цвета, пластмасов декор и липса на ефект върху гумирания материал. Този метод на обработка е подходящ дори за някои видове изкуствена кожа. Счита се за екологично чист метод за премахване на петна.

Водно химическо почистване. Тази технология позволява нещата да бъдат изложени на минимално механично натоварване. Това е най-екологичният вариант за обработка на продуктите. Подходящ за третиране на почти всички продукти, които имат водоразтворими замърсявания и петна. Това е безопасен начин за почистване на предмети за хора с алергии. Основният компонент се счита за течни добавки, които поддържат цвета и поддържат формата на влакното.

Ръчно химическо почистване. Използва се при почистване на продукти, които не са много замърсени или имат само локални петна. Подходящ за обработка на чанти, кадифе, коприна, изделия с дантела, кристали, гипюр.

Методът, по който ще се извършва почистването зависи единствено от вида на тъканта и конкретния продукт, който ще се обработва. Майсторите ще Ви уверят, че всички почистващи процедури се извършват с най-високо качество и грижа.

Може би във всеки гардероб има дрехи, на етикета на които има кръгла икона за химическо чистене – химическо чистене. Това означава, че този артикул не може да се пере на ръка или в пералня. За да го почистите от замърсители, се използват методи за сухо химическо чистене, които ще разгледаме по-подробно в тази статия.

Какви видове химическо чистене на дрехи има и кой вид ще е най-добър за Вашата любима дреха открийте тук