Влияние на модните ревюта върху модния пазар и върху обществото

Влияние на модните ревюта върху модния пазар и върху обществото

Модните ревюта са канал за комуникация между модни дизайнери и клиенти, където дизайнерите демонстрират нови идеи чрез представяне на живо на техните проекти чрез модели.

Влияние на модните шоута в производството на облекло

В минали времена  дизайнерите са показвали своите нови стилове и дизайн на клиентите, използвайки скици. След като роклята бъде завършена, тя се появява и върху дървен манекен. Счита се, че модните кукли са били първото масово средство за разпространение на най-новите тоалети и стилове на обличане. Модните кукли са използвани за показване на клиентите на предстоящи стилове и дизайни. Те са били не само пременени в дрехи, но и с придружаващи бижута и грим и прическа.

Чарлз Уорт (Charles Worth), британски дизайнер в Париж, е човекът, който е излязъл с идеята за живия манекен. Когато отваря собствения си магазин, съпругата му моделира творбите си в салона. Когато идеята сработва, той използва манекени, които се разхождат в салона, за да покажат колекциите му на клиентите. В началото на 1911 г. живите модели се използват като редовна част от модните промоции на търговците на дребно, както също и на производителите в най-ранните модни ревюта. Дизайнерът открива собствен салон през 1858 г., а през 1911 г. започва да използва живи модели.

Производителите на облекло имат нужда от платформа за популяризиране на продуктите пред целевата аудитория. Модните шоута играят жизненоважна роля в маркетинга на дрехи и предаването на последните модни послания. Нищо не е постоянно в модата. Дизайнът и стиловете продължават да се променят, особено през последните няколко години. Модата оказва помощ в създаването на интерес сред обществеността, за да разпространява съзнанието за новите явления в дизайна и стила. Модният маркетинг изследва модните тенденции, координира продажбите и популяризира стоките.

Модните дизайнери от своя страна прогнозират тенденциите. Те посещават търговски изложения или посещават производителите, за да подбират тъкани и декоративни елементи. Дизайнерите извършват фитинги и настройки на образци от техния дизайн и крайният продукт се предлага на дребно на търговците на дрехи. Модните дизайнери имат за цел да вдъхновяват целевата аудитория да закупи продуктите.

Чрез всички изложби и модни шоу програми дизайнерите могат да изразят своите творчески умения и талант в проектирането на различни видове дрехи. Индивидуалният талант на дизайнерите е изложен на живи манекени и по този начин те имат възможността да покажат на широката аудитория как техните тоалети биха се нагодили към индивидуалните вкусове на клиентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *