Влияние на модните ревюта върху модния пазар и върху обществото

Влияние на модните ревюта върху модния пазар и върху обществото

Модните ревюта са канал за комуникация между модни дизайнери и клиенти, където дизайнерите демонстрират нови идеи чрез представяне на живо на техните проекти чрез модели.

Влияние на модните шоута в производството на облекло

В минали времена  дизайнерите са показвали своите нови стилове и дизайн на клиентите, използвайки скици. След като роклята бъде завършена, тя се появява и върху дървен манекен. Счита се, че модните кукли са били първото масово средство за разпространение на най-новите тоалети и стилове на обличане. Модните кукли са използвани за показване на клиентите на предстоящи стилове и дизайни. Те са били не само пременени в дрехи, но и с придружаващи бижута и грим и прическа.

Чарлз Уорт (Charles Worth), британски дизайнер в Париж, е човекът, който е излязъл с идеята за живия манекен. Когато отваря собствения си магазин, съпругата му моделира творбите си в салона. Когато идеята сработва, той използва манекени, които се разхождат в салона, за да покажат колекциите му на клиентите. В началото на 1911 г. живите модели се използват като редовна част от модните промоции на търговците на дребно, както също и на производителите в най-ранните модни ревюта. Дизайнерът открива собствен салон през 1858 г., а през 1911 г. започва да използва живи модели.

Производителите на облекло имат нужда от платформа за популяризиране на продуктите пред целевата аудитория. Модните шоута играят жизненоважна роля в маркетинга на дрехи и предаването на последните модни послания. Нищо не е постоянно в модата. Дизайнът и стиловете продължават да се променят, особено през последните няколко години. Модата оказва помощ в създаването на интерес сред обществеността, за да разпространява съзнанието за новите явления в дизайна и стила. Модният маркетинг изследва модните тенденции, координира продажбите и популяризира стоките.

Модните дизайнери от своя страна прогнозират тенденциите. Те посещават търговски изложения или посещават производителите, за да подбират тъкани и декоративни елементи. Дизайнерите извършват фитинги и настройки на образци от техния дизайн и крайният продукт се предлага на дребно на търговците на дрехи. Модните дизайнери имат за цел да вдъхновяват целевата аудитория да закупи продуктите.

Чрез всички изложби и модни шоу програми дизайнерите могат да изразят своите творчески умения и талант в проектирането на различни видове дрехи. Индивидуалният талант на дизайнерите е изложен на живи манекени и по този начин те имат възможността да покажат на широката аудитория как техните тоалети биха се нагодили към индивидуалните вкусове на клиентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.