Вършец настаняване и разходки

Вършец настаняване и разходки

Вършец настаняване  в семейни хотели и къщи за гости подходящи за разходки и преходи по маркирани екопътеки и маршрути с различна трудност.

В китното курортно градче има редица местенца за настаняване: семейни хотели, къщи за гости, стаи, апартаменти и т.н. Има за всеки вкус и желание, но без никакво съмнение най-доброто място за настаняване в курорта са стаи в семеен хотел Вършец – Панорама 3D.

Вършец екотуризъм

След като сте избрали къде да извършите най-доброто за вас Вършец настаняване може да планирате Вашите забавления. Във Вършец се намира известната Екопътека „Иванчова поляна“. Нейната обща дължина надхвърля шест километра, като преходът е много приятен и същевременно не е изобщо труден. Този преход бихте могли да го обходите за приблизително два часа със сравнително малко по-бързо ходене. И за около три часа при по-бавно и спокойно ходене с почивки. Тази екопътека започва в Градския парк на града от Слънчевата градина и продължава чак до местността “ Иванчова поляна“. Местността е много известна и със забавите и танците, редовно организиращи се там.

В края на екопрехода може да се достигне до зрелищен и изключително красив каскаден водопад. Водопадът е наречен „райски кът”. Там посетителите имат възможност да отморят и похапнат на някоя от многото беседки или пейки, които са изградени за целта. Мястото е много подходящо дори и за разходка с малчуганите и семейни преходи. В тази местност възхудът и водата са много чисти и дестинацията Ви предлага възможности за участие в редица социални мероприятия, а така също и за усамотение  сред красивата природа.

Вършец гледки

Непосредствено след един от кварталите на Вършец Заножене може да посетите живописна широка поляна. От нея се разкрива невероятно живописна гледка към красивите върхове на Стара планина. Небезиствестния връх Тодорини кукли, който е с височина от близо две хиляди метра, ясно се вижда от там. Мястото е една от най-желаните дестинации през горещите летни месеци. Особенно когато времето е приятно прохладно и предлага чудесно място за разнообразие и бягство от големите градове. Въпреки, че не е официален еко маршрут или преход, живописните гледки, чистият прохладен планински въздух и сравнително лекият преход, който е възможен почти за всеки както пеша, така и дори с кола, пътят до тази красива местност, казваща се „Водопада” ще донесе солиден ‘еко’ привкус на всеки посетител.

Туристите имат възможност да почувстват стабилна връзка с природата и с бита на града, докато се срещат с типични местни жители, докато слушат фолклорните песни при събития от такъв род, които се организират редовно в местността или се запознават с многото други любители на природата и еко туризма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *