Детайли и характеристики на популярни производители на секционни врати

Детайли и характеристики на популярни производители на секционни врати

Характеристики на гаражните врати

Нека започнем с търговския производител на секционни врати Alutech, представени от 2 линии врати, описание на някои от характеристиките на които са дадени на вашето внимание:

Секционните врати от серия Classic са с дебелина на панела на вратата 45 мм и използването на междинни панти за свързване на сандвич панел и ролкови скоби от неръждаема стомана. Даденото съпротивление на топлопреминаване в тези порти е 1,0 m2 °C / W. Неръждаемите елементи са добри, ако конструкцията на портата ще се експлоатира на автомивка или в друга агресивна среда.

Серия trend Врати от серия Trend – Групата на компаниите Alutech пусна тази линия врати през 2015 г., различава се от предишната линия с дебелина на сандвич панела 40 мм, поцинковани фитинги и намаляване на дебелината на ъгловия профил, използван за производството на вертикални водачи до 0,8 мм от преди 1,5 мм. Намалената устойчивост на топлопреминаване във вратата Trend е 0,74 m2 °C/W. Тези порти имат по-достъпна цена, така че са по-популярни сред потребителите.

Алутех продава автоматизация на собствено производство за всички видове секционни врати с марката An-motors.

И двата продукта на беларуския производител се произвеждат както с класически пружини – торсионни пружини, така и с пружини за компресия на опън.

Автоматика на секционни врати

Този въпрос за избора на пружинен механизъм е един от най-важните при избора на секционна врата. Тъй като тя има редовно натоварване при повдигане на щита на портата. Правилният избор на този елемент ще ви спести от неприятности в бъдеще.

Пружини за удължаване на компресия. Те бяха специално въведени за монтаж върху отвори с врати от домакинска серия с преграда (преграда) по-малка от 20 см. Тъй като пружините за компресия-удължаване са разположени във вертикални водачи отстрани на отвора. Следователно монтаж на врати с този тип пружини вече е възможен с минимално разстояние от горния ръб на отвора до тавана – само 10 см.

Преди да изберете секционна врата, тези особености трябва да се имат предвид.