Етанолът за добавки за гориво

Етанолът за добавки за гориво

Добавки за гориво

Етанолът, възобновяемо гориво, което помага за намаляване на парниковите емисии, стана задължителна добавка за определени горива през 2005 г. и оттогава е редовна гледка към помпи с обозначения E10, E15 и E85.

Някои бензиностанции предлагат гориво, предварително смесено с добавки за почистващи препарати. Например, Chevron използва своята собствена добавка Techron, която според него максимизира разхода на газ и минимизира газовите емисии.

А горивото от най-висок клас – стандарт от автомобилните производители за смесване на гориво и добавки, който е по-висок от препоръките на Агенцията за опазване на околната среда – трябва да поддържа вашия двигател по-чист и да избягва натрупването на определени компоненти с течение на времето. Може да се намери на повечето бензиностанции; потърсете логото на Top Tier на помпата.

Докато тези предварително смесени горива обикновено струват малко повече от непромененото гориво, разликата в цената може да бъде минимална за някои марки.

Следпродажбени добавки за горивото ви

Понякога наричани добавки без рецепта, тези опции са налични в магазините за продажба на дребно, за да ги добавите към колата си самостоятелно, вместо да бъдат предварително смесени с гориво на помпата. Предлагат се добавки за автомобили с бензиново и дизелово гориво, а някои се продават за автомобили с голям пробег или производителност.

Добавяте добавките за следпродажбено гориво към вашия газов резервоар, където те се смесват с вашия газ, преди да премине през горивопроводите. Колко трябва да добавите и какъв тип зависи от вашия автомобил и неговите изисквания.

Какво представляват горивните добавки и как действат?

Кога за последно се замислихте върху избора си на горивото за автомобила ви? Замисляли ли сте се как можете да го накарате да работи по-добре? Понякога вашият бензин може дори да бъде източник на сериозен проблем с вашия двигател.

Добавките за горивото ви позволяват да подобрите определени аспекти на газа, който слагате в колата си всеки ден. Те могат да бъдат особено полезни за стари автомобили, дизелови превозни средства и шофиране в специфична среда. Има обаче няколко неща, за които трябва да внимавате, а броят на видовете и опциите може да бъде огромен.

За повече информация посетете нашия сайт.