Езикови курсове в Лондонските училища

Езикови курсове в Лондонските училища

Ако добавите 1-3 следобедни урока към основния, получавате това, което се нарича интензивен езиков курс в чужбина. Методологията на интензивния езиков курс е същата, цената е по-висока от тази на основното (пропорционално на броя допълнителни уроци). За да се разнообрази обучението, следобедните часове са посветени или на тема (да речем английска литература), или на съвременен разговорен език.
Курсът по бизнес английски е почти толкова популярен, колкото и интензивният езиков курс. И почти не се различава по структура: сутрин – общ английски, следобед – бизнес английски (лексика, преговори и презентации, бизнес кореспонденция). Приемете за такъв курс хора, чието ниво на английски език не е по-ниско от средното (средно).

Интензивен езиков курс

Големи езикови центрове и асоциации на училища (като AngIoWorld, British Study Group и др.) Откриват специални програми – „Английски език за специални цели“. Най-често срещаните от тях са английски за академични цели (т.е. подготовка за обучение в британско училище или университет), подготвителни курсове за международни езикови изпити – в цената на редовните интензивни курсове. Специалните езикови курсове за професионалисти и специалисти (за финансисти, мениджъри, служители на туристически агенции, адвокати, лекари и др.) обикновено са по-скъпи.
Цената на курсовете в езиковите центрове, най-общо казано, също зависи от това къде се намира училището. Лондонските училища са най-скъпите. След това следват Кеймбридж, Оксфорд, Единбург, курортът Борнмут.
Ако не бързате към най-популярните места, а отидете някъде в северната част на Англия, в Девън, или в Уелс, или в Йоркшир, можете не само да спестите от обучение и настаняване, но и да намерите нестандартен интересен курс : с лекции по готварство, или история на изкуството, или правене на цветни букети, с кръжок по танци или дърворезба.
Ирландски акцент в езиковите центрове
За ирландския акцент и изучаването му в езиковите центрове за чужденци много може да се разказва. Това си е тема. Може да усвои както литературния английски, така и местния акцент