Здравна застраховка – 5 причини да я сключим

Здравна застраховка – 5 причини в нейна подкрепа 

Защита при непредвидени спешни случаи

В живота ни непрекъснато се случват събития, които не можем да предвидим, били те добри или лоши. Понякога, тези неочаквани събития засягат здравето ни и в повечето случаи те са неотложни. Статистиките през последните години говорят имено за увеличаване на тези спешни случаи. Когато това се случи, много от потърпевшите остават объркани и заседнали в ситуацията. Именно в такива критични моменти една здравна застраховка би ви била от неоценима помощ.

Финансова вместимост

Обратно на общото схващане, наличието на здравна застраховка означава, че имате достъп до медицинско обслужване, което може да си позволите. Някой може да оспори, че вместо да плати за застраховка, тези пари биха били по-добре похарчени при всяко посещение при лекаря, а на всичкото отгоре би спестил и пари. Истина ли е това?

Това е финансова грешка, която повечето хора днес правят редовно. Първо: здравните разходи при една застраховка почти винаги са по-малки, в сравнение с това, ако платите на ръка, като разликата може да е от 10 до 40%. Второ: ако самата застрахователна компания преговаря за вас, отново ще получите по-евтино обслужване.

Финансова безопасност

Наличието на здравна застраховка значи, че имате добра финансова стратегия, особено ако сте още млад. Вместо да харчите големи суми пари, ако възникне някаква спешна ситуация, винаги е по-добре да използвате застраховката, която ще покрие разходите ви. Неразумно е да чакате здравето си да се увреди и чак тогава да вземете мерки, които несъмнено ще ви засегнат и физически, и финансово.

Здравен мениджмънт

Предварителната здравна застраховка ще ви даде една по-голяма финансова свобода на действие, за разлика от пациентите без такава, които в последствие се сблъскват с проблема как да покрият здравните си разходи и нужди. Това води до един по-лош здравен мениджмънт, закупуване на по-евтини лекарства и консумативи, по-лошо и недостатъчно обслужване, а нещата могат да се влошат още повече, ако става въпрос за сериозен здравен проблем или по-малък, който с течение на времето да се задълбочи.

Спокойствие

Да, една медицинска застраховка или допълнително здравно осигуряване ще ви донесе повече спокойствие . Стресът, който изпитвате когато се случи нещо с вас или ваш близък, понякога е твърде голям. Затова най-доброто нещо, което можете да направите, е да застраховате себе си и любимите си хора, за да не се тревожите за това как и  дали ще можете да платите и получите най-добрите услуги.

И не на последно място, помислете за здравна застраховка докато сте още млади. Не е нужно да чакате докато станете на 50 и започнете да страдате от някои заболявания, за да се решите на тази стъпка, която може да ви донесе единствено спокойствие и подходяща грижа за вашето здраве и това на семейството ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *