Здрав дух в здраво тяло

Здрав дух в здраво тяло

Здрав дух в здраво тяло – здравето е богатство. Всички се стремим да бъдем във върхова форма и да се радваме на крепко здраве. Теорията понякога обачетрудно се превръща в практика. Затова тук ще ви представим някои семплипринципи, които трябва да се спазват, за да се поддържа здравословен начин на живот:

Добра храна- добър живот

Известното лого на Нестле потвърждава, че ние сме храната, която приемаме. Оттук идва първото и най-важно условие- че трябва да консумираме полезни храни и то в умерено количество, за да съхраним тялото, паметта и енергията си за дълги години напред. Според диетолози и лекари, храненето осигурява 80% от цялостното здраве на тялото.Затова винаги трябва да следваме правилото- по-добре по-малко, но качествена храна. Защото здравото тяло ни кара да се чувстваме щастливи и спокойни.

Пълноценен сън

Когато обсъждаме различни аспекти на здравословния живот, сънят често остава на заден план. Това не трябва да бъде така, защото той е решаващ елемент сам по себе си.През деня тялото ни се напряга и изморява от задачите, които изпълняваме. По време на сън то бива ‚рестартирано‘, образно казано. Ето защо, осигуряването на поне 8 часа сън е от съществено значение, ако искаме да водим здравословен начин на живот.

Редовни упражнения

Човешкото тяло е проектирано да се движи около най-малко 14 часа всеки ден. Уседналият начин на живот нинанасяголяма вреда.Важно е да се правят упражнения, за да може тялото да се сдобие с енергия. Препоръчително е да се следва определена рутина при тренирането. За целта е добре да се спрем на джогинг, бягане, аеробика и други активни спортове. Тези регулярни раздвижвания могат да намалят риск от сърдечно-съдови заболявания, да урегулиратвисокото кръвно налягане и да намалят тревожността. В допълнение към това физическите упражнения подобряват и качеството на съня.

Въвеждането на тези и други полезни навици във всекидневния ни живот повишава способностите ни във всички сфери. Чрез поддържане на уелнес и здраво тяло, ние сме в състояние да работим, да се забавляваме и да бъдем най-добрата своя версия.

Още по темата Здрав дух в здраво тяло на страниците на Блога на Зобим.НЕТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *