Здрав дух в здраво тяло

Здрав дух в здраво тяло

Здрав дух в здраво тяло – здравето е богатство. Всички се стремим да бъдем във върхова форма и да се радваме на крепко здраве. Теорията понякога обачетрудно се превръща в практика. Затова тук ще ви представим някои семплипринципи, които трябва да се спазват, за да се поддържа здравословен начин на живот:

Добра храна- добър живот

Известното лого на Нестле потвърждава, че ние сме храната, която приемаме. Оттук идва първото и най-важно условие- че трябва да консумираме полезни храни и то в умерено количество, за да съхраним тялото, паметта и енергията си за дълги години напред. Според диетолози и лекари, храненето осигурява 80% от цялостното здраве на тялото.Затова винаги трябва да следваме правилото- по-добре по-малко, но качествена храна. Защото здравото тяло ни кара да се чувстваме щастливи и спокойни.

Пълноценен сън

Когато обсъждаме различни аспекти на здравословния живот, сънят често остава на заден план. Това не трябва да бъде така, защото той е решаващ елемент сам по себе си.През деня тялото ни се напряга и изморява от задачите, които изпълняваме. По време на сън то бива ‚рестартирано‘, образно казано. Ето защо, осигуряването на поне 8 часа сън е от съществено значение, ако искаме да водим здравословен начин на живот.

Редовни упражнения

Човешкото тяло е проектирано да се движи около най-малко 14 часа всеки ден. Уседналият начин на живот нинанасяголяма вреда.Важно е да се правят упражнения, за да може тялото да се сдобие с енергия. Препоръчително е да се следва определена рутина при тренирането. За целта е добре да се спрем на джогинг, бягане, аеробика и други активни спортове. Тези регулярни раздвижвания могат да намалят риск от сърдечно-съдови заболявания, да урегулиратвисокото кръвно налягане и да намалят тревожността. В допълнение към това физическите упражнения подобряват и качеството на съня.

Въвеждането на тези и други полезни навици във всекидневния ни живот повишава способностите ни във всички сфери. Чрез поддържане на уелнес и здраво тяло, ние сме в състояние да работим, да се забавляваме и да бъдем най-добрата своя версия.

Още по темата Здрав дух в здраво тяло на страниците на Блога на Зобим.НЕТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.