Инфрачервено подово отопление

Инфрачервено подово отопление

Нагревателният елемент в системата за подово отопление, е ултра тънък филм с инфрачервено лъчение. Филмът се монтира много лесно и не изисква замазка, може да бъде от два вида:

  •  въглерод (гумен елемент, поставен между слоевете от миларен филм).

въглероден нагревател

  •  биметален (полиуретанов двуслоен филм, който се състои от горен слой – медна сплав и долен алуминиев слой).

биметален нагревател

Най-доброто покритие за подово отопление за инфрачервения нагревателен елемент ще бъде ламинат, линолеум и килим. Не се препоръчва да полагате филма с радиация под плочката. За да не повредите подовата настилка на подовото отопление, препоръчително е да не настройвате термостата над +27 ° C. Но основният плюс са значителните спестявания! Подовите настилки с филм са почти 20% по-икономични в сравнение с другите видове. В допълнение, електромагнитното излъчване напълно липсва в такива етажи.

Какво трябва да знаете за инсталирането на подово отопление?

Те могат да бъдат монтирани както в нова сграда без ремонт, така и в старата къща. Общата инсталационна схема изглежда така:

  1. Извадете старата повърхност и я изравнете. Едва след това се излива бетон.
  2. Топлоизолацията е монтирана на грубия под. След това започва полагането на електрическия кабел или отоплителните тръби под формата на змия.
  3. Системата се излива с бетон, а отгоре е покрита с плочки или всякакъв друг материал по свое усмотрение.

А сега да обобщим дизайнерските характеристики, които трябва да знаете, когато инсталирате всеки тип топли подове:

 

Водният под, както вече разбрахте, е класика. Въпреки горните недостатъци, съвременната технология стигна толкова далеч, че повечето от недостатъците й са изравнени. За разлика от електрически воден под, е възможно да се монтира воден под под мебели и в същото време това няма да доведе до изсъхване. Съвременните системи за водно подово отопление, изработени от полиетилен или пластмасови тръби, не ръждясват и не допринасят за събирането на отлагания, което ви позволява да спестите диаметъра на отвора. Ако планирате да правите подово отопление с вода, ще ви е интересно да знаете, че има леки сгъваеми системи за подово отопление, които вече не се нуждаят от изливане на бетон.

 

Повече информация за различните подови отопления може да видите на Total Therm.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *