Какви са ползите от семейната психотерапия?

Какви са ползите от семейната психотерапия?

Какви са ползите от семейната психотерапия?

Семейната психотерапия може да Ви помогне да подобрите отношенията във Вашето семейство. А това подобрение ще има много добре следствия: Ще се премахне изолираността  на някой от членовете на семейството., ще се затоплят отношенията между братя и сестри, в разделените семейства отношенията също ще се затоплят, прекалено слепените семейства ще се диференцират. Решаването на такива важни въпроси в семейството, между членовете й, освобождава голямо количество психична енергия. Тази енергия човек може да инвестира в себе си, в партньора си, в децата с знак плюс.

Особено големи са ползите от семейната психотерапия в следените ситуации:

  • Човек се оказва не в състояние да установи някакви каквито и да били отношения, без да ги обсъди предварително с членовете на семейството си
  • Налице са негативните последствия от развод на родителите върху детето, независимо колко отдавна се е случило.
  • Пораснали вече деца, зрели хора, желаещи да намерят съгласие със своите родители, преди да е станало вече късно за това във физически план.
  • Възрастните не са в състояние да изградят стабилни отношения на удовлетворение помежду си.
  • Както и много други случаи, като дистанцирани бащи или прекалено контролиращи майки.

Много от проблемите в нашите отношения с другите се коренят именно в собственото семейство. А именно когато сме били деца, в отношенията с родителите ни.

Какви са ползите от семейната психотерапия?

На първо място и най-важно е да успеем да простим, да простим на себе си и на родителите за стари обиди или стара болка. Семейната консултация е отлично средство, което може да помогне в този сложен житейски казус, за да се почувстваме освободени и да отворим сърцето си и възможностите да имаме щастлив живот.

При консултация професионалисти ще могат да разгледат, да помогнат да се отстранят семейните конфликти и проблеми по правилен начин. Открито ще бъдат споделени загубите и старите травми от миналото. Ще може ефективно да се справите с тъгата от миналото, която пречи на настоящето и на свободата да имате щастливо бъдеще.

След проведени консултации клиентите отбелязват, че се га се чувстват напълно здрави и напълно адекватни да бъдат себе си.  И че психологичните симптоми напълно изчезват след изчистване на отношенията.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *