Какво да взимате предвид, когато купувате детски килим

Какво да взимате предвид, когато купувате детски килим

Създайте привлекателна детска стая с перфектния детски килим!

Като родители вие искате най-доброто за любимите си деца. Това включва намирането на перфектния детски килим, което да им помогне да се насладят на времето си за игра. С толкова много различни опции на пазара може да е трудно да решите коя е подходяща за вашите малки палавници.

Какво да взимате предвид, когато купувате килим

  • Интересът на детето

Когато пазарувате килим за игра, важно е да имате предвид възрастта и интересите на вашето дете. Детските килимите, предназначени за малки деца, често имат интересни шарки и цветове, докато тези, предназначени за по-големи деца, могат да включват повече образователни елементи, като букви и цифри.

Вашето дете има ли любимо животно? Със сигурност ще намерите постелка за игра с цветни елементи, която вашите деца ще харесат.

  • Налично пространство

Също така ще искате да вземете предвид размера на килима за детската стая. Тя трябва да е достатъчно голяма, за да побере мястото за игра на вашето дете, но не толкова голяма, че да се превърне в неудобство да се движите. Спомнете си колко често децата сменят плановете си и искат изцяло ново подреждане на интериора си.

Материал за детските килими, който отговаря на всички ваши нужди

Нека сега да помислим за материала, от който трябва да бъде изработен килимът. Изборът на килим за игра за детската стая може да бъде труден, особено когато искате да сте сигурни, че е безопасен и здрав.

Много детски килими на пазара са направени с вредни химикали и вещества, които могат да бъдат опасни за вашето бебе, малко дете или дете. От друга страна, естествените материали могат да предизвикат алергични реакции, които трябва да се избягват.

Вече на пазара се предлагат килими от материали, които можете да поставите без колебание. Бъдете сигурни, когато Ви продават такъв, дали отговаря на стандартите за безопасност.

Надежден сертификат за здравето на вашите деца

Ако отговарят на СТАНДАРТ 100 от OEKO-TEX® детските килими гарантирано не съдържат вредни вещества. Този сертификат се присъжда само на продукти, които отговарят на най-високите стандарти за безопасност.

Детските килими за игра са направени без никакви вредни химикали или вещества, така че можете да сте спокойни, знаейки, че детето Ви е безопасно и здраво, докато играе на този тип постелки.