Какво определя цената на евтините входни врати?

Какво определя цената на евтините входни врати?

Какво определя цената на евтините входни врати?

Входните врати могат да се различават по редица параметри, всеки от които ще повлияе на цената:

  • Материал за производство. Може да бъде дърво (включително MDF, HDF) или метал, или комбинация от двете.
  • Дебелина. Този индикатор за различни врати може да се различава няколко пъти и той е този, който пряко влияе върху здравината на продукта.
  • Завършване. Има панели от пластмаса или MDF, боядисани или прахови боядисвания, инкрустация от дърво.
  • Дизайн. Няма ограничение за въображението на производителите. Дизайнът може да бъде прост, изискан или направен по поръчка.
  • Фитинги. Брави, дръжки, панти, декоративни елементи – всичко това също влияе върху ценообразуването.
  • Изолация. Ако има такава, цената на вратата може да е по-висока. Също така цената се формира от характеристиките на изолацията, включително дебелината на слоя топлоизолационен материал (минерална вата или друг, по-лек).
  • Производител. Например Китай, Русия, Израел и др.

Чрез комбинацията от тези фактори входните врати се разделят на три ценови класа: икономичен, среден и премиум.

Тъй като се интересуваме как да закупим входни врати за апартамент евтино, в тази статия ще се съсредоточим върху икономичната класа. В този сегмент на потребителите по-често се предлагат метални входни врати – това е най-популярното решение в момента. Икономичните дървени входни врати се използват главно в летни вили.

Врати от икономична класа: отличителни черти

Има два ценови сегмента за входни врати от категория „икономична класа” – по-нисък и среден.

Крилото на такава евтина врата е с дебелина не повече от 65–70 mm и е изработено от метален лист с дебелина 0,7–0,8 mm. Структурата използва най-простите усилватели, изборът на покрития е доста скромен. В някои конфигурации цената не включва ленти, веранди и брави, въпреки че това до голяма степен зависи от конкретен продавач или производител.

Такива входни врати се монтират в апартаменти с евтини покрития, както и като временна опция. Например, подходящ е по време на ремонт, когато не искате да разваляте добра, по-скъпа врата, а освен това не е нужно да давате на майсторите „истински“ ключове за апартамента.