Какво причинява паник атаките

Какво причинява паник атаките

Ако някога сте изпитвали внезапно вълнение, поразително безпокойство и страх, тогава познавате усещането да имате паник атака. Сърцето ти блъска, не можеш да дишаш и дори може да чувстваш, че умираш или полудяваш. Когато не се лекуват, паник атаките могат да доведат до паническо разстройство и други проблеми. Те могат да ви накарат да се оттеглите от нормални дейности. Но паник атаките могат да бъдат излекувани и колкото по-скоро потърсите лекарска помощ, толкова по-добре. С правилното лечение и самопомощ, можете да намалите или дори да елиминирате симптомите на паника и да възвърнете своята увереност и контрола над своя живот.

Какво е паник атака?

Паник атака е интензивна вълна на страх, която се характеризира чрез своята неочакваност и чрез своята инвалидизираща, обездвижваща интензивност. Паник атаките често изчезват без, каквото и да е предупреждение и понякога без ясно събитие. Паник атаката дори може да се появи, когато сте отпочинали или заспивате.

Паник атаката може да бъде еднократно събитие, макар че много хора изпитват повтарящи се епизоди. Повтарящите се паник атаки много често са предшествани от специфично събитие като преминаване на мост или говорене пред публика, особено ако тази ситуация е причинила паник атака преди. Обикновено ситуацията включваща паника е една от, които вие се чувствате застрашени и неспособни да избягате и карате тялото ви да се бори.

Знаци и симптоми на паник атаката

Знаците и симптомите на паник атаката се развиват рязко. Те включват:

 • Краткост на дъха или хипервентилация
 • Сърцебиене
 • Болка в гърдите
 • Треперене
 • Задушаване
 • Чувство за нереално или отделно от заобикалящата ви среда
 • Изпотяване и други

Причини за паник атаките и паническото разстройство

 1. Пролапс на митралната клапа-незначителен сърдечен проблем, който се появява, когато един от сърдечните клапани не се затвори правилно.
 2. Базедова болест
 3. Хипогликемия
 4. Употреба на стимуланти (амфетамини, кокаин, кофеин)
 5. Спиране на лекарства и други

Повече информация на сайта на Nutrivision Bulgaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *