Как да отпушите запушена тоалетна с хартиена кърпа

Как да отпушите запушена тоалетна с хартиена кърпа

Как да отпушите запушена тоалетна? Хартиените кърпи са лесни за употреба предмети, които хората използват редовно. Въпреки че можете да използвате платнени кърпи, за да подредите големи бъркотии, хартиените кърпи са полезни за всичко останало.

Може би постоянно сте хвърляли хартиени кърпи в контейнера, но това, че сте екологични, Вие преглеждате ежедневието си с надеждата да видите кои области да промените. Това Ви кара да обмислите да хвърлите хартиени кърпи в тоалетната и да ги пуснете, надявайки се да бъдете по-екологични.

Въпреки че тоалетните източват отпадъците и тоалетната тъкан, жизненоважно е да осъзнаете, че понякога не успяват да отмият всичко. Хартиените кърпи могат да блокират тоалетните и да знаете защо може да е първата стъпка към разрешаването на проблема, ако възникне.

Тази част обяснява защо хартиените кърпи представляват заплаха за вашите канализационни тръби, как да избегнете предизвикателствата при изхвърлянето на хартиени кърпи в тоалетната и често задавани въпроси по темата.

Ще се разтворят ли хартиените кърпи в крайна сметка в тоалетната?

Тоалетната хартия, за разлика от хартиените кърпи, се разпада лесно във вода. Хартиените кърпи са по-дебели и са предназначени да абсорбират влагата, без да се разтварят. Ако изплакнете хартиени кърпи, те ще блокират канализацията на тоалетната.

Как да отпушите запушена тоалетна и как разтваряте хартиени кърпи в тръби

Когато установите, че тоалетната чиния е значително запушена, можете да използвате белина, за да я изчистите. Преминете през лесните за следване стъпки по-долу, за да отпушите вашите канали:

  • Изсипете 2 или 3 чаши белина в тоалетната си чиния, след което изчакайте 10-15 минути, за да дадете време на неразредената белина да попадне в уловените хартиени кърпи.
  • Разграждането на хартиените кърпи ще бъде лесно след 10 до 15 минути. Вече можете да използвате гореща вода за промиване на тоалетната.

Въпреки това, ако използвате септична яма, можете да избелите, но не превишавайте препоръчаното количество. Ако не следвате този съвет, може да унищожите микроорганизмите в септичната система. Микроорганизмите в септичната система подпомагат разграждането на отпадъците и тяхното отсъствие ще доведе до неправилно функциониране на септичната система.

Струва си да се спомене, че смес от белина и амоняк (която може да е присъствала в предишното ви почистване) може да произведе токсични изпарения. Токсичните изпарения могат да причинят значителни щети на тръбите.