Как да отслабнем здравословно

Как да отслабнем здравословно

Как да отслабнем здравословно: строгите диети  натоварените тренировки не са сред най-здравословните начини да свалим килограми. Организмът обича бавните и поетапни промени, що се касае до нашата храна и физическите упражнения, които правим.

Например, някой, който не се е упражнявал с години, не бива да се втурва да тича километри всеки ден. Не само че борбата за това ще ни обезкуражи и демотивирани, но и ще сме много по-склонни да се нараним и да се настроим негативно към фитнеса.

Така че, ако трябва да отслабнем, какво да направим?

Енергийни нужди и загуба на тегло

Нашето тяло използва храна за енергия. То съхранява всяка излишна енергия като мазнина. Това означава, че ако ядем повече храна, отколкото тялото ни се нуждае ежедневно за поддръжка на клетките, ще спечелим само допълнително тегло.

За да отслабнем, трябва да накараме тялото си да използва тези мазнини. Най-ефективният начин да направите това е да намалим количеството калории, които ядем или да увеличим нивото на активност.

Постепенно въвеждане на промените

Малките промени могат да окажат голяма разлика. Ако консумираме дори само една бисквита повече или по-малко на седмица може да намали или увеличи теглото ни с до 1 кг.

Трябва да мислим за загуба на тегло, като постоянно променяме хранителните си навици. Докато целите за загуба на тегло обикновено се определят в рамките на седмици, крайната цел е да поддържат тези промени в продължение на месеци и години, т.е. промяна на начина на живот за цял живот.

Увеличаване нивата на активност

Всеки, който се упражнява, но поддържа същата диета и прием на калории, почти със сигурност ще отслабне. Дори и да не харесваме особено залите и тренировките, леки упражнения като например кратка 20-минутна разходка, ще бъдат изключително полезни, ако се извършват по-често.

Всеки път, в който се упражняваме повече, отколкото сме свикнали тялото си, изгаряме много на брой калории и мазнини.

Важно да се вслушваме в сигналите, които ни подава тялото, за да не  го натоварваме прекомерно, какъвто и способ за отслабване да изберем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *