Как да се научите да карате кола с автоматична скоростна кутия?

Как да се научите да карате кола с автоматична скоростна кутия?

Автошколa за управление на автомобили

Преди да започнете шофьорските си курсове е важно да проучите различните автошколи. Ето какво казва автоексперт от нашата автошкола за управление на автомобили:

„По-добре е да се научите да шофирате на стара, колкото и да е странно,  а не нова кола. Когато се учех да шофирам, в автошколите имаха само автомобили, които са много употребявани на пътя с различна степен на изправност, без сервоуправление, климатик и други сегашни радости на съвременните технологии.

Като се научите как да карате такава „постна“ кола, Вие ще се чувствате уверени в управлението на почти всяка кола. Научете се да карате кола с механична скоростна кутия и преминавайки към кола с автоматична скоростна кутия, ще почувствате както самочувствие, така и допълнителен комфорт на пътя.

Ако вече знаете каква марка и модел кола ще си купите след получаване на шофьорска книжка, има смисъл да потърсите инструктор точно на такава кола. След това, сядайки отново зад волана на собствената си кола, практически няма да усетите разликата. Във всеки случай само постоянството и ежедневната практика след успешно преминалите шофьорски курсове в автошкола ще Ви направят истински шофьор.“

Как се кара кола с автоматична скоростна кутия?

С автоматична скоростна кутия шофирането става „автоматично“. В някои автошколи шофьорските курсове се извършват в коли с автоматици. Управляването на автомобил с автоматична скоростна кутия има много предимства:

Няма да се безпокоите от обратно връщане на автомобила, когато колата се намира на изкачване по хълма.

Не Ви е нужно да използвате ръчната спирачка на склонове и при спиране: самата система блокира колелата на колата Ви.

Имаш само два педала под краката си. По същество контролирате с единия крак. Можете да забравите за процеса на натискане на съединителя, научаването на което създава проблеми и страхове за повечето.

Не е нужно да слушате двигателя, за да промените скоростта навреме. И това е плюс.

През зимата не е необходимо да се подготвяте предварително за маневрата, както се прави на кола с механична скоростна кутия.