Как да увеличите нивата на NAD по естествен път

Как да увеличите нивата на NAD по естествен път

Нивата на NAD+ могат да се повишат естествено чрез насърчаване на синтеза му — засилване на ензимите, участващи в биосинтезата на NAD+ или приемане на прекурсорни молекули на NAD+.

  • Здравословно хранене

Воденето на здравословен начин на живот чрез здравословна диета и умерени упражнения е не само добро за вашето психично здраве, но може също така да повиши нивата на NAD+.

Лекият физически стрес за тялото, като гладуване и упражнения, може да стимулира производството на NAD+. При дрождите ограничаването на калориите активира зависимите от NAD+ гени, сиртуини, и значително удължава техния живот. Ограничаването на калориите също последователно подобрява здравословното състояние при различни щамове и полове на мишки.

Много проучвания върху животни показват, че животните също могат да повишат нивото на NAD+ чрез упражнения. Скорошно проучване при хора установява, че аеробните и резистентните упражнения могат да възстановят зависимите от възрастта ензими, участващи в синтеза на NAD+ в мускулите.

Начини на увеличение нивата на NAD+

  • Движете тялото си

Един от най-лесните начини за естествено повишаване на нивата на NAD+ и цялостното здраве е да спортувате. Редовните упражнения могат да подобрят протеините за възстановяване на ДНК в тялото ви и да ви поддържат силни, като същевременно поддържате здравословно тегло.

Вашето тяло реагира, като произвежда повече NAD+ в зависимост от ежедневните ви тренировки. Поддържането на форма може да помогне за забавяне на неизбежния процес на стареене.

  • Стойте далеч от вредните слънчеви лъчи

Може да намалявате нивата на NAD+, ако прекарвате твърде много време на слънце. Директната слънчева светлина може да накара тялото ви да използва значително количество NAD+. За да избегнете увреждане на кожата, опитайте се да намалите времето си на открито. Докато слънцето все още е навън и винаги не забравяйте да се прикривате с леки, широки дрехи.

  • Търсене на източници на топлина

Докато прекарването на време на пряка слънчева светлина е лошо за цялостното ви здраве и нивата на NAD+, прекарването на време на естествена или изкуствена топлина със сигурност може да Ви помогне да повишите тези нива на NAD.

 

Обичайните източници на топлина, като сауни, горещи вани и отопляеми басейни, могат да накарат сърцето ви да бие по-бързо, принуждавайки тялото ви да използва повече енергия, за да се охлажда. Това задейства увеличеното производство на NAD+ за доставяне на основни количества енергия.