Ключ за Мерцедес

Ключ за Мерцедес

Електронните ключалки за запалване се превръщат в атрибут на автомобилите на Mercedes в края на 90-те години на миналия век. След това, използвайки специален ключ за Mercedes, стана възможно на известно разстояние да отворите вратата на колата. С негова помощ се стартира и двигателят – ако ключът за запалване е „видян“, разпознат. Тогава ключалката се отключва и контролното устройство получава разрешение за стартиране. Ключът на мерцедеса по форма прилича на рибка, за която той веднага получи съответното име – започнаха кратко и нежно да го наричат ​​„рибка“.

Специален ключ за Mercedes – Как работи

Става въпрос за получаване на достъп за управление на машината, след като ключът на Mercedes е запален. Схемата на работа изглежда така. След натискане на клавиша, крайният превключвател сигнализира на системата, че е време да започне да действа. Намотката веднага създава индукционно поле около ключа, тя също служи като мощност за него – това е решението защо не се нуждае от батерии. Това е последвано от идентификация на ключа и ако всичко върви добре – ключът на Mercedes е разпознат като свой, тогава кормилната колона трябва да се отключи от заключващото устройство на кормилната колона и двигателят е готов да стартира. Остава само да се предпазите от неочаквана блокировка на волана по време на шофиране, тоест да премахнете захранването от ключалката на кормилния вал – това става, като завъртите ключа от позиция „0“ и можете да продължите.

Само че на пръв поглед изглежда, че достъпът до шофиране е лесен. Всъщност електронната система е сложна. Смесен код се използва за обмен на информация между смарт ключа mercedes (специален ключ за Mercedes)и ключа за запалване. Системата извършва своето преброяване след всяка сесия на достъп до двигателя, невъзможно е да се определи алгоритъмът, чрез който се случва.

Електронният ключ сериозно усложнява работата на крекерите. В края на краищата, дори и да успеят да отворят вратите механично и да влязат в салона, е малко вероятно да успеят да стартират двигателя. По този начин всичко е блокирано. Устройство за защита на имобилайзера, инсталирано в колата, блокира работата на жизненоважни автомобилни системи. Например запалване, подаване на гориво и без ключ, двигателят няма да работи, без да получи съответната команда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *