Колко удобно е химическото чистене

Колко удобно е химическото чистене

Най-често си спомняме за химическо чистене през есента. При първите застудявания на времето навън, когато трябва да почистим пухеното си яке или палто. Никак не ни се мисли за пране на яке, а палтото пък има нужда от освежаване.

Конвенционалните места за химическо почистване бяха много актуални през през 90-те. Вече ги има на много места в центъра на града, в търговските центрове, до които обаче трябва да отидете, след което обратно. И след няколко дни ще трябва да се върнете отново.

Ние обаче можем да Ви кажем, какво да направите, ако Ви се налага да поставите в ред красивия си пуловер или бизнес костюма, за уикенда, но нямате нито време, нито желание да се втурнете да търсите някъде в града под дъжд, киша или сняг.

Кога се нуждаете от химическо чистене?

Не всички неща могат да бъдат изпрани. Дрехите понякога се нуждаят да бъдат химически почистени. Особено, ако имат упорити петна, многогодишни замърсявания или са направени от някакъв вид деликатен материал. Кожа, козина, велур, пух, коприна не могат да се перат в пералня. Също така завесите, които са изработени от кадифе, брокат и муар, ще изгубят ефектния си външен вид. Ако решите да ги изперете, те също не трябва да се третират в домашни условия.

По-добре е да не се опитвате сами да отстранявате сложни замърсители, а  веднага да ги дадете за химическо чистене. Вие може да успеете сами да премахнете петното от червено вино върху бялата Ви блуза. Но тя със сигурност няма да е бяла вече след това.

Дрехите от изкуствена и естествена коприна се променят по време на пране, бизнес костюмът губи формата си, белите якета пък не успяват да се изперат напълно. Ако върху дрехите и обувките има вложки от кожа или велур, по-добре е да не поемате рискове да ги чистите и перете сами. А  да се доверите на професионалистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *