Люлеещ се стол – модел, материл и дизайн

Люлеещ се стол – модел, материл и дизайн

От какъв материал е най-добрият люлеещ се стол за мен?

Какъв е най-добрият материал за направата на люлеещ се стол?
За да отговорите на този въпрос, първо трябва да разгледате факторите, които ще ви помогнат да направите избора. За люлеещите се столове на открито най-важният фактор е издръжливостта и как ще издържат на слънчева светлина, вятър и дъжд. Основният комфорт и цената са на второ място.

Фактори за избор

Факторите, които влияят на вътрешните рокери са по-активни и включват избора на тапицерия, вида на стола, теглото му, цената и най-вече комфорта. Ако вие сте кралят на къщата и вашият партньор е кралицата, тогава плюшено, „меко“ люлеещо се кресло ще бъде тронът на вашето царство. Ето някои опции за материали:

Пластмасови люлеещи се столове

Има ли тийнейджъри, които обичат да купонясват?
Външните пластмасови мебели, направени чрез леене под налягане, са евтини и изобилни. Пластмасови маси и люлеещи се столове вероятно заемат басейните и вътрешните дворове на повечето американски домове. Въпреки че са устойчиви на вода и ръжда, те ще избледнеят на цвят и в крайна сметка ще станат крехки, особено ако бъдат изложени на ултравиолетовите лъчи на слънчевата светлина. Но те са страхотни за партита и лесно се заменят, ако партито на вашия тийнейджър излезе извън контрол.

Люлеещи се столове от HDPE дървен материал

Имате ли котка с нокти?
Полиетиленът с висока плътност или HDPE е рециклируема синтетична смола (пластмаса), която може да бъде оформена в материал, който изглежда като дърво. От него могат да се направят качествени мебели, които са издръжливи и силно устойчиви на вятър и вода. Поддръжката е лесна със сапун за съдове, вода и желаещ юноша, който се нуждае от домакинска работа. Освен това може да бъде скъпо, но ниската поддръжка, издръжливостта през целия живот и това, че „Fluffy“ няма да е склонен да го използва като стълб за надраскване, правят HDPE привлекателна опция за люлеещ се стол.

Люлеещ се стол от иглолистна дървесина

Големи мечти, но нямате пари
Примери за иглолистна дървесина са дугласка ела, кедър и секвоя, но борът е най-популярен за мебели. Борът е в изобилие и е евтин, но не издържа много добре на външните мебели. Лакът ще осигури известна защита от елементите и редовното оцветяване трябва да помогне за запазване на външния му вид. Липсата на издръжливост и устойчивост се компенсира от цената му. Това е добър избор за малко използван люлеещ се стол за закрито.

Люлеещ се стол от твърда дървесина

Търсите здрав и традиционен модел
Примери за твърда дървесина включват клен, махагон, дъб, тик и орех. Както подсказва името, твърдата дървесина е по-издръжлива и трудна за надраскване и вдлъбнатина от иглолистната дървесина. Те изискват лакиране и оцветяване за външна употреба. Твърдите дървета са по-скъпи от иглолистните, но са много по-добър избор за люлеещи се столове. Те ще осигурят здрави и удобни места за сядане в традиционен и модерен стил.

Тиковото дърво, същото твърдо дърво, използвано за яхти и открити палуби, има невероятна издръжливост и водоустойчивост поради високото си съдържание на масло. За люлеещ се стол, който ще се използва вътре или навън, тиковото дърво е по-добро от други видове твърда или мека дървесина. Недостатъците са, че е малко трудно за поддръжка и ако се остави сам, може да развие сребриста патина, дървесният цвят е единствената опция и, както може да се очаква, е по-скъп.