Модели и цвят на пътеките за коридор

Модели и цвят на пътеките за коридор

Пътеките за коридор в повечето случаи имат модел

Пътеките за коридор – ярък кант под формата на ивици, геометрични, флорални щампи, класически модели на килими. Разбира се, изборът не може да се нарече особено разнообразен, но по-често асортиментът ви позволява да изберете опция въз основа на съвпадението на цветовете.

Цветовата палитра на пътеките за коридори е разнообразна. Остарялите червени и черни комбинации са нещо от миналото: фокусът е върху естествените тонове, меките контрасти и приглушената наситеност. Любимите нюанси на сезона са продукти, изработени в пясъчно, сиво, контрасти на бордо, кафяво и бежово, маслинено, оранжево, синьо и бежово.

Играта на контрасти и цветната шарка на пътеките за коридори Ви позволяват да удължите експлоатационния живот.

Видове пътеки за коридор

Някои модели се изпълняват в преливащи тонове, разделяйки пистата на фрагменти. Други се придържат към класиката, италианската посока на дизайна, докато други излъчват духа на съветските времена. Обикновено всички видове покрития могат да бъдат разделени на три категории:

  • класически – модели с обикновена среда, оградени с цветни шарки по краищата;
  • шаблонни – традиционни продукти, чиято площ на платното е напълно запълнена с шаблон (както в средата, така и в краищата);
  • модерни – модерни пътеки под формата на едно платно без граници, ръбове, имащи модел под формата на материална текстура (монотонни или фрагментарни модели).

В допълнение към обичайната форма, днес можете да закупите пътеки за коридор с фигурен ръб – изключителни ръчно изработени продукти.

Основа на пътеките за коридор

Пътеките за коридор се правят чрез иглонабиване, връзване и тъкане. Основата е важен компонент на пътеките за оридор. Обикновено тя е доста плътна и се прави от:

  • юта;
  • войлок;
  • каучук.

Когато купувате, експертите препоръчват да се обърне голямо внимание не само на купчината, но и на основата, тъй като ако е хлабава и с лошо качество, пистата бързо ще стане неизползваема, губейки ворсините ден след ден.

Поради това те могат да се сменят по-често от килимите в стаите, въз основа на оформлението на стаята, полагане в центъра или до стената.