Образователни детски килими

Образователни детски килими

Образователни детски килими са от специална подложка, от специална материя, изработена е от текстил или PVC и е специално предназначена за игра в безопасност за детето.

На такъв детски килим детето може да лежи, да седи, да пълзи, да играе и да учи много нови неща

В сравнение с конвенционалните подови настилки, такава детският килим като детска площадка е по-удобна и практична за прекарване на времето на бебетата. Развиващите детски килими са изработени от плътни еластични материали, благодарение на които предотвратяват възможни натъртвания при падане (което е особено важно за деца, които тепърва се учат да ходят), а също така осигуряват максимален комфорт при игра на пода. Но това далеч не са основните  предимства на развиващите се детски килими.

Има няколко причини да закупите образователни детски килими за игра за деца:

  1. Добра хигиена. За разлика от килимите с косъм, тези детски килими не задържат прах и не предизвикват алергични реакции. Освен това специалните постелки за игра се поддържат много по-чисти. Такива дестки килими се почистват лесно и при това само с мокра гъба и сапунена вода.
  2. Топлоизолация. През зимата и през есенно-пролетния период осигуряват детските килими допълнителна защита на детските крачета от студа.
  3. Водоустойчивост на детския килим. Подложките за игра за бебета не абсорбират влагата. Така че дори ако детето случайно разлее течност, локвата може бързо да се отстрани от детския килим със суха кърпа.
  4. Многофункционалност. Това са страхотни детски площадки не само за игри и активно отдих, но и за релаксация, които можете да вземете със себе си на екскурзии, на открито, да посетите – те са леки и лесни за транспортиране, така че можете да организирате зона за игра за трохите навсякъде .
  5. Шумоизолация на детския килим. Също така си струва да закупите развиващ се детски килим, така че бебето да може безопасно да се забавлява и да скача на пода, без да безпокои съседите отдолу.