Основни принципи за изготвяне на стратегия за подбор на персонал

Основни принципи за изготвяне на стратегия за подбор на персонал

Mirapolis HCM. Ще работи ефективно за големи корпорации и среден бизнес. Програмата не само ви позволява да изберете служител, но и му помага да свикне с новото работно място. Също така дава възможност да се оцени ефективността на подбора, наемането, обучението и адаптирането на служителите в компанията. Оценка на потенциала на екипа и неговото управление;

Lumesse TalentLink. Облачна услуга за автоматизация на подбора на персонал. Приложението самостоятелно генерира приложения за търсене на служители и съставя трудов договор.

Талантикс. Позволява ви да импортирате отговори от свободни работни места от големи сайтове за търсене на работа, без да включвате служители. Автобиографията също се актуализира автоматично. Предлага се удобно търсене по ключови думи, свободни позиции и регион.

В днешно време има голям брой, както програми, така и онлайн услуги за подбор на персонал и други HR процеси. Можете да изберете своя или чрез сравняване на всички характеристики в проучванията, или от собствения си опит.

Основни принципи за изготвяне на стратегия за подбор на персонал

Методи – основни за набиране на персонал

Характеристиките на конкретна компания оставят отпечатък върху това какви инструменти и методи използва HR отделът за намиране на служители. Практиката показва, че ефективният подбор на персонал е възможен само с помощта на няколко техники.

Набиране на персонал чрез привличане или рекрутинг

Това е основният инструмент в работата на един HR отдел. Той включва водене на кореспонденция и телефонни разговори.

Executive Search (Изпълнително търсене)

Служител на отдел „Човешки ресурси“ избира специалисти от средно и висше ниво. Най-често експертите на това ниво вече са наети или пасивно търсят работа.

Хедхънтинг

„Лов на глави“ – преводът от английски ще каже много повече от определението му. Основната задача на хедхънтърите е подбор на персонал като целта е да намерят професионалисти в своята област и да ги поканят в компанията, както и да търсят изпълнители с редки умения.

Изготвяне на стратегия за подбор на персонал повече тук