Отдел Човешки ресурси

Отдел Човешки ресурси

Отдел Човешки ресурси с какво се занимава

Човешки ресурси е структура в организацията, която с две думи казано се занимава с управление на персонала. Кадровият отдел е не само функционална единица, но е и лицето на компанията, тъй като именно в отдела за персонал всеки кандидат започва да се запознава с организацията.

За нас: Ние сме фирма UpSkill. Ако желаете да се възползвате от нашите услуги, молим свържете се с нас на телефон: +359 882 240 381 . Адресът ни е: София,  жк. Манастирски ливади, бул. България 111, сграда А, етаж 4, София .

Компетентни сме в изграждането на здрави връзки и продуктивни взаимоотношения между кандидати и работодатели.

Цел на HR

Целта на кадровия отдел е да допринесе за постигането на целите на предприятието (организацията), като осигурява на предприятието необходимия персонал и ефективно използване на потенциала на служителите.

Подборът на служителите се осъществява с помощта на специално разработени стратегии: подаване на информация за свободните работни места в медиите и службите по заетостта, прилагане на методи за подбор, тестване, процедури за адаптация на специалисти и последващо усъвършенстване на обучението.

HR задачи:

Основната задача на Човешки ресурси е правилно да вземе предвид работата на служителите, да определи броя на работните дни, почивните дни и болничните дни за изчисляване на заплатите, отпуските и подаване на информация в счетоводния отдел на организацията.

Също така, можем да кажем, че основните задачи на Човешки ресурси са:

-организация на подбор, набиране и наемане на персонал с необходимата квалификация и в необходимия обем. Подборът на служителите се извършва с помощта на специално разработени стратегии като се започне от предоставянето на информация за свободните работни места в медиите и службата по заетостта и се стигне до прилагането на методи за подбор, тестване, процедури за адаптиране на специалисти и последващо напреднало обучение;

-създаване на ефективна система от служители на пълен работен ден;

-разработване на кариерни планове за служителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *