Отдел Човешки ресурси

Отдел Човешки ресурси

Отдел Човешки ресурси с какво се занимава

Човешки ресурси е структура в организацията, която с две думи казано се занимава с управление на персонала. Кадровият отдел е не само функционална единица, но е и лицето на компанията, тъй като именно в отдела за персонал всеки кандидат започва да се запознава с организацията.

За нас: Ние сме фирма UpSkill. Ако желаете да се възползвате от нашите услуги, молим свържете се с нас на телефон: +359 882 240 381 . Адресът ни е: София,  жк. Манастирски ливади, бул. България 111, сграда А, етаж 4, София .

Компетентни сме в изграждането на здрави връзки и продуктивни взаимоотношения между кандидати и работодатели.

Цел на HR

Целта на кадровия отдел е да допринесе за постигането на целите на предприятието (организацията), като осигурява на предприятието необходимия персонал и ефективно използване на потенциала на служителите.

Подборът на служителите се осъществява с помощта на специално разработени стратегии: подаване на информация за свободните работни места в медиите и службите по заетостта, прилагане на методи за подбор, тестване, процедури за адаптация на специалисти и последващо усъвършенстване на обучението.

HR задачи:

Основната задача на Човешки ресурси е правилно да вземе предвид работата на служителите, да определи броя на работните дни, почивните дни и болничните дни за изчисляване на заплатите, отпуските и подаване на информация в счетоводния отдел на организацията.

Също така, можем да кажем, че основните задачи на Човешки ресурси са:

-организация на подбор, набиране и наемане на персонал с необходимата квалификация и в необходимия обем. Подборът на служителите се извършва с помощта на специално разработени стратегии като се започне от предоставянето на информация за свободните работни места в медиите и службата по заетостта и се стигне до прилагането на методи за подбор, тестване, процедури за адаптиране на специалисти и последващо напреднало обучение;

-създаване на ефективна система от служители на пълен работен ден;

-разработване на кариерни планове за служителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.