Още за кухненските шкафове – мебели за кухня

Още за кухненските шкафове – мебели за кухня

За да разберете възможната максимална височина на горните шкафове, трябва да извадите височината на долните шкафове, плотовете и престилката от височината на тавана. Заложете поне 20 мм върху пантата на мебели за кухня. Ако таванът в кухнята е неравен, трябва да оставите 50 мм.

За хора с нисък ръст вторият ред шкафчета (със сушилня за съдове) трябва да бъде проектиран на удобна височина и разстояние. За да не стоят чайникът и кафемелачката върху работната повърхност, те могат да се съхраняват и използват в изтеглящо се горно чекмедже.

Параметри за ъглов шкаф за мебели за кухня

Експертът пояснява, че необходимостта от изчисляване на ъглов шкаф възниква при проектирането на L-образни или U-образни кухни. В този случай си струва да вземете предвид вида на мебелите:

Със съединение под ъгъл 90 градуса.

С централна част и странични крила, които се свързват под ъгъл от 45 градуса (такива дизайни са добри, ако се планира ъглова мивка).

Ъгловите модули на кухните могат да бъдат скосени и прави.

Първите се препоръчват да се използват, ако размерите на помещението са скромни и няма достатъчно място за съхранение. В класическите кухни дори плоча с луксозен аспиратор ще изглежда хармонично в скосен ъглов модул.

Моделите под прав ъгъл са оборудвани с вложки, които улесняват отварянето на вратите, издърпването на кошници и чекмеджета. Такива елементи се поставят върху фасадите на шкафовете на ставите. На едната част е предвидена издатина, равна по ширина на детайла. Втората страна на фасадата, съответно, е намалена от този сегмент.

Типични размери на ъгловите шкафове – част 1

  • Височината на страничните стени е 600 мм.
  • Височината на страничните стени до съседните чекмеджета е 315 мм.
  • Ширината на входната врата е 380 мм.
  • Задна – 165 мм.

Изчисляването на ъгловия шкаф е стандартно за повечето модели кухни, тъй като размерите му се определят от типичната ширина на плота.