Още плюсове на евтините синтетични килими

Още плюсове на евтините синтетични килими

Трябва също да се отбележи, че тъй като те са синтетични тъкани, те не отделят вредни вещества на закрито, което прави възможно използването им в детски стаи. Това е един от многото плюсове на евтините синтетични килими. Съвременните евтини изкуствени килими и мокети от PVC и други високотехнологични материали имат огромен брой неоспорими предимства.

Те са по-евтини, по-лесни за обработка и грижа и са много по-ярки от естествените килими. Често затова съвременните модели са изработени от синтетични материали. Но дори и най-качествените екземпляри имат свои собствени характеристики, за които е по-добре да знаете предварително.

Така, че изкуствените евтини  мокетени пътеки и килими във всеки случай ще издържат по-малко от естествените. Дори и най-висококачествената изкуствена вълна не може да се сравни с естествената вълна, която може да издържи няколко десетилетия дори при най-сериозна употреба.

Също така, често след закупуване на евтини килими и мокети от вискоза, покупателите се сблъскват с друг проблем: след известно време купчината на новия артикул започва да настръхва и тихо да пука при ходене. И това е нормално: изкуствените килими активно натрупват статично електричество. И за да се отървете от този ефект, достатъчно е да минете по мъхеста пътека или килим няколко пъти в годината със специален антистатичен спрей.

Приятни изненади от изкуствени килими

Но достатъчно за негативното относно евтините изкуствени килими и мокети: в крайна сметка, ако например искате да си купите килим, изобщо не сте длъжни да харчите много пари за естествена вълна.

В крайна сметка изкуствените евтини килими и мокети също имат какво да ви предложат.

Така че, никога няма да намерите толкова ярки и богати дизайни на естествени модели. Причината е проста: ако вълната и памукът са оцветени, тогава влакната от вискоза и полипропилен първоначално съдържат желания пигмент. Същият факт предотвратява бързото избледняване на шарката – дори ако синтетичният килим често се ходи много.

В допълнение, естествените килими често причиняват обостряния при хронични страдащи от алергия. Ето защо за такива хора закупуването на синтетични подови настилки става почти единствената алтернатива.