Ползи за развитието от карането на баланс колело

Ползи за развитието от карането на баланс колело

Забавно и образователно колело за баланс

Колелата за балансиране, понякога наричани баланс байкове, са едновременно забавни и образователни за малки деца. Баланс колело без педали – не само тренира чувството за баланс на вашето дете, но също така подобрява грубите двигателни умения, мускулния тонус, стойката на тялото и пространственото усещане на вашето дете.

Освен това карането на баланс колело води до здравословен начин на живот. Научете повече за тази стимулираща играчка, като прочетете статията по-долу – насладете се на пътуването!

Акценти на предимствата на баланс колелото:

Баланс колелото е велосипед без педали, който улеснява прехода на вашето дете към традиционен велосипед.

Балансираното колоездене идва с много предимства за развитието. Това е особено чудесно за:

  • Стимулиране на баланса на малките деца
  • Укрепване на мускулния тонус и подобряване на стойката на тялото
  • Подобряване на пространственото съзнание на децата
  • Вашето дете е готово за колело за балансиране, когато може да стъпи с двата си крака напълно на земята, докато седи удобно на седлото.
  • Изберете велосипед с гумени гуми и меки дръжки за стабилност и комфорт на вашето дете.

Какво е баланс колело?

Баланс колелата са велосипеди без педали, но с две колела, дръжки и седло като традиционния велосипед. Баланс байковете са предназначени да помогнат на вашето дете да се съсредоточи върху управлението и балансирането, което прави прехода към традиционен велосипед много по-лесен за вашия малък колоездач.

Ползи за развитието от карането на баланс колело

Да се ​​научите да карате колело не е единственото нещо, което вашето дете печели от балансираното колоездене. Датският експерт по двигателното развитие на децата, Mette Vainer Wegloop, намира, че велосипедите за баланс са особено подходящи за:

Стимулиране на баланса на малките деца

За малки деца, които едва са се научили да бягат, е много стимулиращо събитие да карат баланс колело. На колело за балансиране, вашето малко дете се научава да балансира, управлява, огъва мускулите си и движи краката си, всичко по едно и също време. Това е просто страхотна тренировка за вестибуларната система на вашето дете. Това прави по-вероятно детето ви да се чувства положително за други движения, като люлеене, плъзгане, танци, скачане – проправяйки пътя към здравословен, активен начин на живот.

Повишаване на мускулния тонус и стойката на тялото

Върху колело за балансиране вашето мъниче бързо научава колко мускулна сила задвижва велосипеда. Това знание помага на вашето дете да повиши мускулния тонус, което води до готова, нетърпелива и права стойка на тялото. Около 3-годишна възраст децата започват да използват краката си като възрастни, като задният им крак силно се оттласква от пръстите на краката и това търкалящо движение също е усъвършенствано на велосипеда.

Подобряване на пространственото съзнание на децата

Обикалянето из къщата с баланс колело не е просто забавна дейност, то също така развива навигационните умения на вашето дете (намиране на най-добрия маршрут), двигателното планиране (научаване да завива по ъглите) и пространственото съзнание (научаване да заобикаля препятствията). Опитайте се да направите писта с препятствия, където нивото на трудност съответства на възрастта на вашето дете – страхотно е забавно.