Ремонт на баня – какво е важно да знаем?

Ремонт на баня – какво е важно да знаем?

Ремонт на баня – какво е важно да знаем? Ако сте решили да направите ремонт на Вашата баня, като начало определете какъв ще е дизайнът на Вашата бъдеща нова баня. Можете да се консултирате с добър дизайнер. Ако пък не искате да плащате за такъв вид услуга, тогава направете сами скица на това, как желаете да изглежда тя. Идеи можете да почерпите от интернет, от списания или от разговори с Ваши приятели и познати.

Представете си точно кое къде ще се разполага, обърнете сериозно внимание на тръбите и вентилацията.

Цветовата гама също следва да бъде съобразена според желанията Ви. Сега са модерни съчетанията на два цвята, единият може да е ярък за ефект, другият неутрален.

Планирайте Вашия ремонт на баня

Предварително планирайте всичко. Старата покривна настилка следва да се махне, да се подменят старите тръби за водата и канализацията. Това е най-важната стъпка, преди да продължите с всичко друго. Защото е от първостепенна важност да избегнете бъдещи течове или запушване на каналите на подновената Ви баня. Уверете се, че водопроводът е в отлично състояние и няма да имате срещи с фирмите за ВиК услуги за дълъг период занапред.

Вентилацията в банята трябва да е много добра. Това ще предотврати образуването на плесени и на неприятна миризма, ще елиминира влагата във въздуха. Затова добре помислете и изберете ефикасни устройства за добра вентилация.

Материалите за ремонт на баня

Не купувайте евтини материали и консумативи. Инвестирайте в качествени санитарии, ПВЦ тръби, кранове, смесители, бойлери. Ако сте решили да поставите шкафчета, изберете такива с отлична влагоиздържливост.

Следете работата на Вашите майстори. Възможно е те да не видят някой друг дефект, а това е важно, преглеждайте детайлно работата, за да не дразнят окото малките дефекти в бъдеще.

Когато сте наясно с всеки детайл от ремонта, който ще започнете и пред вас няма неясни или проблемни точки и Вие ясно си представяте, какво и как ще направите – можете да пристъпите към началото на ремонта.

Планирайки, мислете занапред. Това ще позволи след ремонта да имате спокойствие и да се наслаждавате на новата Ви баня, заедно с Вашето семейство!

Източник: Строителен блог на фирма Зашеви Транс – контейнери за строителни отпадъци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *