Агро кантари – селскостопански

Агро кантари – селскостопански

За агро кантари – селскостопански – такива модели са предназначени за претегляне на продукти на брой, торби с кутии и дълги дължини, които се използват в селското стопанство. За такива цели стационарните модели за претегляне на платформата се превръщат в идеално и евтино устройство. Те са оборудвани с електронни сензори и имат здравина, надеждност и издръжливост.

Стандартни селскостопански агро кантари

Претеглянето на чували, торби, стоки на парче и дълги материали в селското стопанство е обичайна и характерна процедура. Агро кантарите, направени като стационарна платформа, в този случай бяха и остават най-доброто решение.

Съвременните модели са оборудвани с електронни сензори, които са надеждни и лесни за използване. Производителите предлагат устройства за всякакви задачи, освобождаващи агро кантари с различна товароносимост, размери и други характеристики.

Платформени агро кантари за претегляне на животни

С нарастването на броя на фермите нараства и търсенето на специализирани агро кантари за добитък. Те се различават от стандартните платформи по наличието на ограда, която ви позволява лесно да претегляте прасета, крави и други животни. Да направите това на обикновена платформа е много проблематично, а понякога дори невъзможно.

Има много разновидности на такива агро кантари, в зависимост от характеристиките.

На първо място, те се различават по размер и товароносимост. Някои са предназначени специално за претегляне на домашни птици, докато други са предназначени за едър рогат добитък. Днес товароносимостта на моделите на пазара варира в широк диапазон – от 100 до 6000 кг.

Производителите предлагат на собствениците модели агро кантари с много разширена функционалност. Повечето от тях са електронни, което осигурява висока точност, лекота на използване и автоматично калибриране. Някои са оборудвани с акумулатор и колела, което прави възможно работата директно на пасища.

Агрокантарите са предназначени за мобилност на животните, като тяхната грешка е сведена до минимум.

Агро кантари с висяща клетка за селскостопански животни

Дизайнът на този вид агро кантар е много прост: товарните клетки са разположени върху опорите на висящата клетка. При повдигане на устройството сензорите разчитат данните и претеглят животните. Предварителното калибриране на товарните клетки ще позволи да регулирате везната за добитък или везната за пилета и други домашни птици по такъв начин, че теглото на самата клетка да не се взема предвид. Това е включено в стандартния набор от пускови работи.