Стратегии за линк билдинг за блогъри

Стратегии за линк билдинг за блогъри

Стратегии за линк билдинг за блогъри. Причината, поради която вашият блог се нуждае от качествени обратни връзки, е, че това са основните мерки, които Google използва, за да провери доверието на уебсайт. Освен това Google търси качествени обратни връзки, за да определи вашия ранг за заявка за търсене. Когато линковете са насочени към вашия сайт от други, висококачествени сайтове, това действа като вот на доверие за вашето съдържание.

Стратегии за линк билдинг за блогъри

След това Google използва обратните връзки и други мерки, за да разбере уместността на вашия сайт за конкретни ключови думи. Ако връзките бъдат намерени на сайтове с неподходящо съдържание, тогава вашите връзки ще се считат за по-ниско качество. От друга страна, ако са на сайт, подобен на вашия, тогава връзките ще се считат за по-високо и по-подходящо качество.

При Google става въпрос за уместност, а не за количество. В резултат на това не искате да получавате произволни връзки, надявайки се, че това ще издигне сайта ви в търсачките. Искате качествени връзки, с подходящо съдържание, от разнообразен набор от източници. Вие също искате да сте сигурни, че връзките идват от надеждни домейни. С течение на времето броят на връзките трябва да расте с постоянен темп. Ако това изглежда объркващо, ние сме тук, за да ви помогнем с шест стратегии за изграждане на връзки за блогъри.

Публикуване на мнения от гости

Интернет е пълен със съдържание, може да се почувства безсилни, когато се опитвате да разберете къде да получите обратни връзки. Не можете просто да публикувате съдържание, без значение колко добро е, и да се надявате хората да се свържат с него. Това просто няма да работи в днешния свръхконкурентен глобален пейзаж. Чрез сайтовете за социални медии много съдържание се споделя, но не и чрез обратни връзки. Връзките стават живи и имат обратна връзка (когато се следват) чрез публикуване на гости.

Представете експерти и влиятелни лица

Може да се изненадате да откриете, че много експерти и влиятелни лица всъщност са готови да дадат интервю. Освен това вашите читатели ще се интересуват да научат повече от това, което вече ги интересува. Освен това можете лесно да се свържете с тях чрез социалните медии. Така че една от вашите стратегии за изграждане на връзки трябва да бъде да интервюирате експерти и влиятелни лица.

Защо това работи? Защото те ще се свържат с интервюто (ако не всички, то поне някои от тях). И ако са експерт, тогава ще имат висококачествен сайт. Дори не е нужно да се срещате лично с тях. Можете да насрочите обаждане, чат или дори да изпратите имейл със списък с въпроси, на които те да отговорят в рамките на уговорен срок.