Съвети при избор на килим

Съвети при избор на килим

Съвети при избор на килим

Няколко ценни съвета при избор на килим за Вашия дом

Вземете решение за материала, от който да е изработен Вашия килим. Съвети при избор на килим

Сега килимите се правят от десетки материали, като основното разделение е:

-естествени и -синтетични.

За нас, заповядайте в нашите магазини, фирма Тонинекс ООД, адрес: София, бул. Христо Ботев, № 92. Обадете ни се: 888249719.

Първите са неизменно луксозни и имат всички предимства от естествен произход: естественост, приятна текстура и автентичност. Това са овча вълна, коприна и памук.

Последните са практични и хипоалергенни. Например акрил или полиестер.

И тогава има ново поколение материали, които съчетават красотата и тактилната нежност на природата с трайността. Те са направени от естествени влакна, използвайки химически и механични обработки. Това са най-екологичните материали до момента, органично чисти и безопасни. Те включват модал, тенсел, евкалипт и бамбукова коприна.

Всички сме ги анализирали подробно в статията „Съвременни материали в килимите. Незадължително ръководство „- прегледайте го преди да купите!

Защо е важно да се обърне внимание на материала на килима?

В допълнение към имотите, от които се нуждаете, той ще добави специална атмосфера към интериора. Всеки материал има своя собствена енергия и тактилност. Докосването на вълна, коприна или коприна ще ви даде напълно различни усещания – и е важно да изберете най-приятното.

Освен това материалът ще подчертае текстурата на мебелите и подовете.

Между другото, ако имате красив дървен под, не се страхувайте да го „скриете“ с килим. Текстурата на дървото се възползва само от това, че е съседна на правилно подбран килим, запълва се с нови цветове и става още по-благородна.

Когато избираме килим за интериор, нашите декоратори винаги вземат предвид сянката и текстурата на пода, така че полученият ансамбъл да изглежда перфектно. В резултат на това ще получите стилен интериор и целия комфорт, който един килим може да даде.

Още съвети за избора на килим, ще намерите в следващите ни статии. Четете, ние сме на Ваше разположение.