Указания за употреба на Трибестан

Указания за употреба на Трибестан

Указания за употреба на Трибестан. Дозировка при понижено либидо, импотентност и безплодие:

  • При мъже с намалено либидо, импотентност и безплодие се препоръчва доза от 1-2 таблетки 3 пъти дневно. Продължителност на лечението – най-малко 90 дни. Курсът на лечение може да се повтори до постигане на задоволителен терапевтичен ефект.
  • При жени с ендокринен стерилитет се препоръчва доза от 1-2 таблетки 3 пъти дневно, приемани от 1-ви до 12-ти ден от менструалния цикъл. Този курс може да се повтаря периодично до бременността.

Дислипопротеинемия:

2 таблетки 3 пъти на ден. Продължителност на лечението – не по-малко от 3 месеца.

Менопаузален и посткастрационен синдром при жени:

По 1-2 таблетки Трибестан 3 пъти дневно в продължение на 60-90 дни. След подобряване на състоянието постепенно се преминава към поддържаща доза – 2 таблетки дневно в продължение на 1-2 години.

Ако сте приели повече от необходимата доза ТРИБЕСТАН:

Към днешна дата не са наблюдавани случаи на предозиране с Tribestan. Ако приемете повече от продукта, консултирайте се с лекар. При необходимост се извършва стомашна промивка и се прилага симптоматично лечение.

Ако сте пропуснали да приемете ТРИБЕСТАН:

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако имате някакви допълнителни въпроси относно употребата на този продукт, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Не приемайте Трибестан:

  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество или към някоя от останалите съставки;
  • при тежко сърдечно-съдово или бъбречно заболяване; при аденом на простатата;
  • ако сте под 16 години;
  • Трибестан не трябва да се използва по време на бременност или кърмене.

Обърнете специално внимание при употреба на Трибестан:

При лечение на жени в менопауза преходът от терапевтична към поддържаща доза трябва да става постепенно. След рязко намаляване или спиране на ефективната доза е възможна вторична проява на комплекса от симптоми на менопаузата.

Прием на други лекарства

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Едновременната употреба на Tribestan с лекарства, стимулиращи овулацията, води до взаимно усилване на техните ефекти. Трибестан може да засили ефектите на диуретиците (дехидратиращи лекарства) и антихипертензивните лекарства (използвани за лечение на високо кръвно налягане).

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт, преди да вземете каквото и да е лекарство по време на бременност. Трибестан не трябва да се използва по време на бременност и кърмене. Ако се установи бременност, приемът на продукта трябва да се преустанови.

Шофиране и работа с машини

Не засяга активното внимание и може да се използва от шофьори и оператори на машини.