Характеристики на професионалните почистващи прахосмукачки

Характеристики на професионалните почистващи прахосмукачки

Дизайнерите често избират подови настилки тип килим за интериора на административни сгради, офиси, хотели, спортни клубове и други съоръжения с висок трафик. Те изглеждат респектиращи и подобряват звукоизолацията, но изискват внимателното внимание на почистващата служба. Професионалния екстрактор за почистване на килими ефективно премахват повърхностните замърсявания, но не винаги могат да се справят с упоритите, дълбоко вкоренени петна. За отстраняването им са разработени екстрактори за килими – специално оборудване, което почиства всякакви текстилни повърхности, включително рунести подови настилки, мека мебел и интериор на автомобили.

За да Ви помогнем да изберете професионална прахосмукачка за пране на килими с най-добро съотношение цена/качество, нека поговорим за устройството, видовете и възможностите на технологията.

Основни функции и характеристики на професионалните почистващи прахосмукачки (екстрактор за почистване на килими)

Професионалните почистващи прахосмукачки  за пране на килими са професионални прахосмукачки с резервоари за почистващ препарат, чиста и мръсна вода. Струя от почистващ разтвор се впръсква под налягане върху замърсената повърхност. След това се извършва изсушаване: благодарение на вакуума, създаден от вакуумна помпа. Също така течността, заедно с мръсотията, се засмуква в специален резервоар.

За да определите кой екстрактор за килими е най-подходящ за почистване на Вашия интериор. Погледнете капацитета на резервоара, налягането на водоснабдяването и допълнителните функции.

Ефективността на почистване зависи от налягането на почистващия разтвор, активността и температурата на химическия състав на използваните дюзи. Броят на турбините и мощността на вакуумния двигател влияят върху качеството на отстраняване на замърсяванията и скоростта на изсъхване на покритието.

Капацитет на резервоара на екстрактора за почистване на килими

Това е един от основните параметри, които определят за каква работа е предназначено оборудването.

За ежедневно почистване на малки площи в рамките на едно и също съоръжение е достатъчно устройство с резервоари за чиста и мръсна вода до 20 литра всеки. Това е евтино оборудване, което ще почисти подовите настилки в апартамент, няколко стаи на мини-хотел, кафене или офис без зареждане.

Моделите от средния клас с резервоари с обем 20-40 литра са търсени сред мобилните почистващи екипи. Тъй като съчетават висока функционалност и производителност с компактен дизайн и ниско тегло. Такива устройства се поставят в багажника на автомобил.

За да може вакуумният двигател да работи дълго време, той трябва да бъде защитен от замърсяване и прегряване.

Прочетете още за екстрактор за почистване на килими тук.