4 неща, които трябва да имате предвид, когато избирате дом за възрастни хора

4 неща, които трябва да имате предвид, когато избирате дом за възрастни хора

4 неща, които трябва да имате предвид, когато избирате дом за възрастни хора. Може да е трудно да разберете на какво да дадете приоритет при търсенето си. Но се надяваме, че това ръководство ще ви даде необходимата информация, за да вземете най-доброто решение. Това не е изчерпателен списък и нуждите от лични грижи на потенциалния обитател може да варират. Моля, имайте предвид, че нашият списък няма конкретен ред на важност, отново това зависи от вашето лично усмотрение.

Избор на дом за грижи

Тъй като тези хора често нямат подходяща грижа или помощ, те са склонни към различни наранявания. Като се има предвид, че е по-сложно да се приложи превенция при възрастните граждани, живеещи сами, тяхното лечение в крайна сметка може да струва много. От друга страна, пенсионерите, които нямат социални взаимодействия на ежедневно ниво, по-бързо изпадат в деменция и депресия. Поради това се препоръчва възрастните хора да започнат да живеят в дом за грижи.

В тази статия ще разгледаме някои важни неща, които трябва да имате предвид при избора на такава институция.

Изчислете месечния си бюджет

Необходимо е да помислите предварително, когато става въпрос за грижите ви при пенсиониране. Например, някои хора значително увеличават сумата, която плащат за частната си пенсия. Въпреки това, когато икономиката е в тежко положение, не е лесно да се намерят още няколкостотин лева. Ето защо някои възрастни граждани работят на непълен работен ден, когато се пенсионират. От онлайн уроци до разходки на кучета, те са в състояние да покрият разходите за своя старчески дом, в случай че доходите им след пенсиониране не покриват цялата сума.

Избирате дом за възрастни хора, за какво да внимаваме

Попитайте за съоръжения и удобства

Важно е да проверите дали домът за възрастни хора предлага всички съоръжения и удобства, от които може да се нуждаете. За съоръжения може да се нуждаете от плувен басейн, спа или медицински център, за да улесните адекватно живота си там. Те са още по-важни за хора, които имат специфични медицински състояния, които изискват специален вид грижа.

Удобствата, от друга страна, са важни, за да поддържате качеството на живота си на задоволително ниво. Например, някои възрастни хора може да се нуждаят от специални видове мебели поради физическото си състояние. Други може да изискват специални асансьори или инвалидни колички. Важно е да се поинтересувате за всички тези специфични характеристики, когато преговаряте с компания за обгрижване или дом. Затова е умно да направите списък с всички места и неща, от които може да се нуждаете в такъв дом. След това отпечатвате копие за всеки дом за грижи, който сте взели предвид. Този метод ще ви помогне да визуализирате всички плюсове и минуси на всяка въпросна институция.