5 предимства от използването на вътрешни плъзгащи се врати

5 предимства от използването на вътрешни плъзгащи се врати

 5 предимства от използването на вътрешни плъзгащи се врати

В съвременната архитектура се казва, че луксът може да се определи от светлина и пространство. Следователно е логично да искате да увеличите максимално и двата фактора във вашия дом. А вътрешните плъзгащи се врати са чудесен начин да постигнете това. Плъзгащите се врати могат да ви помогнат да създадете усещане за поток във вашия дом. Да ви помогнат да се възползвате максимално от вашето пространство. Да предложат начин да внесете елемент на индивидуалност в стаята.

1. Създава отворено пространство
Повече от 3000 години хората се стремят да създадат усещане за поток през пространствата. Целият фокус на древната дисциплина Фън Шуй е да се вземат архитектурни решения. Които насочват потока на енергия през помещенията, за да се постигне баланс. Сега, независимо дали сте съгласни с ученията на Фън Шуй или не, трудно е да се спори, че култивирането на естествено усещане за поток между пространствата е силно желателно. И стремежът към това може да се види в съвременната архитектура днес.
Вътрешните плъзгащи се врати предлагат начин за създаване на това състояние на поток между стаите. Те могат да се отварят и затварят, без да се люлеят в стая. Като стандартните врати на панти, което има ефект на отваряне на тези пространства. Без да възпрепятства потока. Колкото по-широк е отворът в рамката на вратата, толкова по-голямо е усещането за поток, което може да се постигне.

2. Максимизира естественото осветление
Когато е очевидно, че плъзгащите се врати могат да допринесат за усещането за поток чрез ефективно използване на пространството. Те също ви позволяват да създадете разделение между две стаи. Без напълно да блокирате преминаването на светлина.
Тъй като не е необходимо да издържат на елементите като външните врати, вътрешните плъзгащи се врати могат да бъдат направени с по-малко здрави материали. Като леко матирано стъкло или дори хартия. Хартиените врати са популярни в японската архитектура от поколения и има защо. Използването на хартия като основен материал за плъзгащите се врати означава, че естествената светлина може да преминава между стаите. Дори когато вратите са затворени.

3. Максимизира ограниченото пространство

Когато имате малка стая в дома си, последното нещо, което искате да направите, е допълнително да намалите използваемото пространство. Като въведете люлеещата се дъга на врата с панти. Това, което иначе би могло да бъде безполезно и тясно място, може да се превърне във функционално пространство с помощта на вътрешна плъзгаща се врата.

Горният пример показва малка стая, която е превърната в кабинет. Това проучване има много ограничено пространство. И ако вратата се завърти навътре, това значително ще намали това пространство и също ще ограничи способността за лесно придвижване през стаята. Използването на плъзгаща се врата с джоб (кухина) позволява да се оползотвори цялото пространство в стаята и да се създаде много функционален кабинет. Тъй като използват стъклени врати, те могат да затворят вратата и да блокират звука. Като същевременно не се чувстват откъснати от останалата част от къщата или пропускат изобилието от естествена светлина.
Скрити плъзгащи се врати като тази са идеални за много малки стаи като гардероби, бани, перални и бани, където отварянето на врата към стаята може сериозно да повлияе на наличното пространство и дори да има нежелано влияние върху това къде могат да бъдат поставени мебелите и удобствата стаята.

4. Гъвкав и функционален
Възможността стаята да бъде разделена или на две отделни пространства, или на едно по-голямо пространство е станала възможна благодарение на големите плъзгащи се врати като двойната врата на горната снимка. С това идва гъвкавостта за създаване на много по-функционални пространства, които са подходящи за много приложения.
Освен това, тъй като живеенето с отворен план става все по-популярно, възможността за отделяне на стаи все още предлага значителна полезност. Възможността да разделите жилищно пространство с отворен план на различни секции означава, че можете да вечеряте с приятелите си, докато децата гледат филм, лукс, който не би бил възможен без голяма плъзгаща се врата като разделител на стаята.

5. Много различни стилове

За тези, които не се интересуват от ефективността и потока, а предпочитат да направят смел стилистичен избор. Имате късмет, тъй като вътрешните плъзгащи се врати също могат да бъдат идеални за вас. Има много стилове вътрешни плъзгащи се врати, които могат да се използват за създаване на определен стил във вашия дом. Гореспоменатите японски хартиени врати Shoji са страхотни за създаване на нежен и традиционен стил, докато елегантните джобни и двусгъваемите врати са по-подходящи за модерна естетика.

Въпреки многото опции, категоричният фаворит в последно време, когато става въпрос за смел стилистичен избор, е вътрешни плъзгащи се врати на плевнята. Независимо дали са нови или регенерирани, вратите на плевнята имат много специфична естетика, която е популярна сред много собственици на жилища. Те придават рустикално и индустриално усещане на пространството и се срещат много често в селски имоти или домове, където собственикът иска да внесе нотка на винтидж привлекателност в модерна обстановка.
Плъзгащите се врати могат да помогнат да подобрите и да се възползвате максимално от всяка стая във вашия дом. Ако строите нов дом или ремонтирате сегашната си къща, внимавайте къде вътрешна плъзгаща се врата може да ви свърши работа. И след като сте избрали плъзгаща се врата, която най-добре отговаря на вашите нужди, прочетете нашия блог за това как да почистите плъзгаща се стъклена врата, за да научите как можете да ги поддържате чисти и поддържани, за да избегнете бъдещи проблеми.