6 ползи при фуражомелките, които предварителната подготовка носи

6 ползи при фуражомелките, които предварителната подготовка носи

6 ползи при фуражомелките, които предварителната подготовка носи.

Кои са 6-те ползи при фуражомелките

1-ва полза: Подобрена ефективност на смилане

Смилането на пелети може да протича гладко с намалено триене, когато подаването на каша достигне целевата влажност преди кондициониране. Помощното средство за смилане на базата на повърхностно активно вещество, което е включено в разтвора за предварителна подготовка, помага за намаляване на повърхностното напрежение на течността. Също така подобрява способността за смесване във фуража и дава смазващ ефект по време на пелетирането. В резултат това позволява на фуражомелката да работи с по-висок капацитет, без да запушва матрицата за пелети, като същевременно се постига по-ниска консумация на енергия на тон фураж.

2-ра полза: По-добра желатинизация на нишестето

Желатинизирането на нишестето е от решаващо значение за смилаемостта на храната, тъй като желатинизираното нишесте се усвоява по-лесно от ензимите в стомашно-чревния тракт на животните. Влагата и топлината са два важни фактора за желатинизирането на нишестето. Предварителното кондициониране на фуражната каша с повърхностно активни вещества намалява повърхностното напрежение на водата. Също и позволява на фуражните частици да абсорбират по-добре влагата. По време на процеса на кондициониране, наличието на достатъчно влага във фуражната каша улеснява желатинизацията на нишестето и следователно подобрява смилаемостта на фуража от фуражомелката.

3-то предимство: Увеличете издръжливостта на пелетите

Желатинизирането на нишестето има пряка връзка с трайността на пелетите. Оптималното желатинизиране на нишестето може да допринесе за по-голяма издръжливост на пелетите. Това е така, защото при по-добро желатинизиране на нишестето в храната на кашата, лепкавото свойство на желатинизираното нишесте помага да се свържат и задържат частиците на храната по-здраво. В резултат на това пелетите, произведени от пелетната мелница, са по-издръжливи.

4-то предимство: Постигане на целевата влажност на готовия фураж

Получените суровини не винаги съдържат постоянна влага. Понякога влагата в суровините може да бъде много ниска. И това води до производството на готови фуражи, които са много сухи. Предварителната подготовка помага за преодоляване на това предизвикателство. Чрез връщане на подаването на каша до целевото ниво на влажност в миксера преди смилане на пелети. Повърхностноактивните вещества в разтвора за предварителна подготовка намаляват повърхностното напрежение на водата. Също и подобряват абсорбцията и задържането на влага в частиците на захранването. Предварителната подготовка позволява на произведения готов фураж да отговаря на целевата влажност.

5-то предимство: Предпазва фуража от мухъл

От гледна точка на контрола на качеството, едно жизненоважно изискване за произведения фураж е броят на плесените във фуража да бъде в рамките на безопасната граница през целия срок на годност. Предварителното кондициониране с помощни средства за смилане на основата на повърхностно активни вещества позволява добавената влага да се абсорбира в частиците на фуража. Така поддържа свободната вода ниска и по-малко достъпна за растеж на плесени.

Някои налични помощни средства за смилане на базата на повърхностно активни вещества също са формулирани с активни вещества за инхибиране на мухъл. Тези помощни средства за смилане могат допълнително да подобрят ефекта на инхибиране на мухъл във фуража и да предпазят фуража от растеж на мухъл.

6-то предимство: Спестяване на разходи за по-добра рентабилност

Цената е един от важните аспекти, които трябва да се имат предвид при фрезоване. С подобрена ефективност и производителност на смилане, предварителната подготовка спомага за намаляване на разходите за труд и електроенергия. Също така, предварителната подготовка максимизира производителността и добива на фуража от фуражомелката, тъй като позволява задържането на влагата в готовия фураж.

Още ползи при фуражомелките натиснете тук